Hokejisti zvíťazili v Martine!

  • Hokej / Šport
  • 18. septembra 2012, 18:37
  • Autor:SITA/P. Jurák

MARTIN – Piešťanskí hokejisti cestovali na prvé kolo Extraligy do Martina, kde na nich čakal domáci súper. Prvý zápas bol ale jasne v piešťanskej réžií a hostia z Piešťan zaslúžene vyhrali.

FOTOGALÉRIU z tohto zápasu nájdete pod týmto článkom:

Zápas sa niesol v prvej tretine všetky atribúty začiatku sezóny. Na ľade bolo veľa nepresností a súhra oboch tímov ešte viazla. Piešťanci si v úvode počkali, s čím vyjde martinská omladina, hrali dozadu a trpezlivo čakali na svoju šancu. Úvodnú príležitosť zahodil Mikušovič, na opačnej strane sa nepresadil Otčenáš. V 7. min ideálne našiel Jánoš pred bránkou číhajúceho S. Salijiho a nováčik išiel do vedenia – 0:1. V 13. min zaujala ešte Vartovníkova strela spoza obrancu a Tomekov reflexný zákrok. Na začiatku druhej tretiny hrali domáci dvakrát po sebe presilovku, snaha po vyrovnaní bola veľká, ale v koncovke chýbal pokoj i rozvaha. V polovici zápasu dali hostia lekciu domácim z efektivity. Akciu rozbehol bývalý hráč Martina Drgoň, Peško posunul puk na voľného J. Ručkaya, ktorý pohodlne do prázdnej bránky pridal gólovú poistku. V 33. min sa skončili Melichárkove manévre v obrannom pásme Martina na betónoch brankára Šúreka. Martinským "kosačkám" nevyšli ani ďalšie presilovky v závere druhej tretiny, lebo v nich absentovala rýchlejšia a presnejšia streľba a čo prešlo cez žltú hradbu tiel, skončilo sa u brankára Tomeka.
Hokejovejší Piešťanci mali v tretej tretine už zápas pod kontrolou, ale definitívne ho naklonili vo svoj prospech v 46. min, keď ďalšiu chybu domácej obrany pohotovo potrestal Haring – 0:3. Snahu Martinčanov o úspech potom naďalej hatil pozorný Tomek a tak si nováčik z Piešťan zaknihoval svoje prvé víťazstvo v extralige.
MHC Mountfield Martin – ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 6. S. Saliji (Jánoš, V. Nemec), 31. J. Ručkay (Peško, Drgoň), 46. Haring
Vylúčení: 3:9 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín – Rovenský, V. Snášel,  2150 divákov

Zostavy:
Martin: Šúrek – A. Novotný, Beňa, Pukalovič, P. Slimák, Zukal, Perniš, Tupý, M. Danko – Markovič, Beran, Vartovník – T. Petruška, Horský, Fadrný – Jonák, M. Hollý, Mikušovič – Kentoš, Dírer, Hús

Piešťany: Tomek – Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška – Stupka, Mertel, T. Melichárek – H. Ručkay, Otčenáš, J. Ručkay – Chylo, Peško, Haring – Jánoš, V. Nemec, S. Saliji

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava