V Piešťanskom týždni 38 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 17. septembra 2012, 14:39
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o štrajku učiteľov, ukončení opravy dopravnej tepny mesta, ale aj o novovzniknutej fakulte cestovného ruchu, či úspechoch paralympikov v Londýne.

Štrajk učiteľov dostal zelenú aj v regióne
V deň najväčšieho protestu učiteľov v dejinách slovenskej republiky piešťanský región nestál bokom. Do jednodňového výstražného štrajku vstúpili nielen všetky základné školy v Piešťanoch, či vo Vrbovom. Nezaostali ani školy vo väčších obciach, ako sú Veľké Kostolany, či Chtelnica. Problémová bola údajne len škola v Drahovciach.
Hlavnú tepnu opravili v stanovenom termíne
Mnohí vodiči, ktorí prechádzali cez Piešťany, ale tiež domáci, sa ponosovali, že ich nikto včas a dostatočnej miere neinformoval o zmenách v doprave, prípadne o uzávierkach rekonštruovanej cesty. Ako nám povedala hovorkyňa krajskej polície v Trnave Martina Kredatusová, polícia nemá povinnosť takéto oznamy zverejňovať.
Krajský súd v Trnave zrušil tresty v prípade zabitia dôchodcu
Krajský súd v Trnave 11. septembra zrušil rozhodnutie o dlhoročných trestoch odňatia slobody pre Petra H. a Františka B. z Maduníc za zabitie 63-ročného Andreja Poláka, výtržníctvo a podnecovanie k rasovej neznášanlivosti. Zároveň zrušil prvostupňový rozsudok v časti, ktorá sa týka právnej kvalifikácie trestného činu zabitia.
O novovzniknutej Fakulte cestovného ruchu
Prvým rektorom novovznikajúcej Vysokej školy Goethe Uni v Bratislave, ktorej Fakulta cestovného ruchu bude sídliť v Piešťanoch, sa stal prof. Ing. Dr.h.c. Juraj Stern PhD. S renomovaným pedagógom sme sa porozprávali aj o jeho plánoch s novou fakultou.
Úspechy paralympikov pripomína Chodník slávy
Chodník slávy venovaný úspešným slovenským paralympikom otvorili v piatok 14. septembra na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Úspechy všetkých paralympijských medailistov v histórii samostatnej Slovenskej republiky na ňom pripomínajú bronzové plakety s ich menami. Otvorenia sa okrem športovcov zúčastnili aj predseda vlády Robert Fico, minister školstva Dušan Čaplovič a primátor mesta Piešťany Remo Cicutto.
Na Cinematiku zabodovali aj Zvonky šťastia
Víťazi tohtoročného Cinematiku sú známi. Hlavnú cena siedmeho ročníka filmovej prehliadky získal francúzsky film The Artist režiséra Michela Hazanaviciusa. Na tejto cene sa dohodlo sedemnásť mladých porotcov a kritikov najlepších európskych filmov, ktorí rozhodovali v kategórii s názvom Miesto stretnutia Európa. Cenu  Europa Award získal film Zvonky šťastia tvorcov M. Šulíka a J. Bučka.
Učeň celkovým víťazom slovenského pohára v zjazde
Lukáš Učeň z tímu Novatec CTM sa stal po minulovíkendových pretekoch na Donovaloch celkovým víťazom Slovenského pohára v zjazde na bicykli v kategórii elite. V poslednom kole série pretekov o slovenský pohár na Donovaloch si vybojoval Učeň piate miesto, no to mu stačilo na víťazstvo s odstupom 34 bodov na druhého Javorníka. Filip Polc skončil až na treťom mieste.
PFK Piešťany prehrali s juniormi Spartaku Trnava
Na štadióne Antona Malatinského v Trnave sa odohralo krajské derby medzi domácimi juniormi a PFK Piešťany. Spartakovci zvíťazili nad Piešťanmi 3:1. Na druhom víťazstve za sebou sa podieľal dvomi presnými zásahmi Pavelka, tretí gól pridal Mikinič. Z Piešťancov sa gólovo presadil v 70 min. Valla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav