Trnavská radnica predá pozemky za euro!

  • Spravodajstvo
  • 13. septembra 2012, 11:06
  • Autor:sita

TRNAVA -Radnica zverejnila zámer predať pozemky City-Arene za euro. Investor má získať terajšie parkoviská a ďalšie nehnuteľnosti v okolí Štadióna Antona Malatinského

Trnava chystá predaj rozsiahlych pozemkov a budov v širšom centre mesta spoločnosti City-Arena za jedno euro. Vyplýva to zámeru, ktorý bola radnica povinná zverejniť v prípade predaja bez verejnej súťaže. Priamy predaj zdôvodňuje projektom spoločnosti City-Arena, ktorá chystá modernizáciu Štadióna Antona Malatinského a výstavbu polyfunkčného centra v jeho okolí. Predajom sa má zaoberať mestské zastupiteľstvo 25. septembra, na schválenie sú v tomto prípade potrebné tri pätiny hlasov všetkých poslancov.
Spoločnosť City – Arena už koncom minulého roku deklarovala zámer investovať do modernizácie futbalového štadióna a do výstavby polyfunkčného centra. To bude pozostávať z komerčných a administratívnych priestorov, štvorhviezdičkového hotela, komplexu kín a podzemného parkoviska s kapacitou 1 100 vozidiel. Pozemky na výstavbu má predať samospráva za jedno euro.
Investor by tak získal do vlastníctva terajšie parkovisko pri mestskom amfiteátri, ďalej parkovisko pri VÚB, tréningové ihrisko a pozemky a budovy v bezprostrednom okolí štadióna. V memorande o spolupráci, ktoré podpísali primátor Trnavy Vladimír Butko a predseda predstavenstva City-Arena Pavol Adamec, deklaroval investor záujem investovať do celého projektu 76 miliónov eur. Samotná výstavba sa má začať na jar budúceho roku, dokončenie investor predpokladá do dvoch rokov. Samotný štadión má City-Arena dostať podľa zverejneného zámeru do prenájmu na 30 rokov za jedno euro ročne.
City-Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra. Podobný zámer ako City-Arena pred štyrmi rokmi prezentoval švajčiarsky investor Hidber Consultants, ktorý však mal dostať nehnuteľnosti len do prenájmu. Napriek podpísanému memorandu so samosprávou neskôr od zámeru odstúpil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav