V Trnave budú štrajkovať aj v cirkevných školách

  • Spravodajstvo
  • 12. septembra 2012, 09:21
  • Autor:sita

TRNAVA. Zamestnancov Základnej školy Angely Merici a Gymnázia Angely Merici neodradilo od štrajku ani odmietavé stanovisko Združenia katolíckych škôl. Do štrajku učiteľov sa vo štvrtok v Trnave zapoja zamestnanci všetkých deviatich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti radnice.

Cirkevná Základná škola Angely Merici v Trnave sa vo štvrtok pripojí k štrajkujúcim školám. Štrajkovať budú aj zamestnanci susedného Gymnázia Angely Merici. Nebudú tak rešpektovať stanovisko Združenia katolíckych škôl, ktoré účasť zamestnancov na štrajku odmieta. "Učitelia sú slobodní a majú právo sa tak rozhodnúť. V účasti na štrajku im nemôžem zabrániť ani ja, ani arcibiskup,“ povedal prezident Združenia katolíckych škôl Ján Horecký. Stanovisko o odmietnutí štrajku reprezentuje podľa neho postoj väčšiny katolíckych škôl.
Z dvadsiatich materských škôl sa k štrajku neprihlásila len Materská škola na Ulici Teodora Tekela. Z 52 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského kraja štrajk ohlásilo podľa Eleny Kátlovskej z odboru školstva krajskej samosprávy 42 škôl, čo je 81 percent.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín