Hotel Thermia Palace bude na zjedenie

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 4. septembra 2012, 09:34
  • Autor:red

Na prelome leta a jesene, od 21. do 23. septembra, sa Kúpeľný ostrov v Piešťanoch premení na kvetinový raj, dokonca s výrazne sladkou príchuťou. Každoročné majstrovstvá Slovenska v aranžovaní kvetov Victoria Regia a tradičné kvetinové korzo budú prvýkrát doplnené o veľmi netradičný Festival neobyčajných sladkých kvetov a súťaž Torta pre Thermiu.

Do súťaže sa môžu zapojiť zručné cukrárky a pernikárky, ktorých koníčkom je práve tvorba nezvyčajných sladkých pochúťok.

„Máme za sebou už celý rad vydarených akcií, napríklad slovenský rekord o najdlhšiu roládu,“ hovorí Marianna Dubovcová z organizačného tímu vyhlasovateľa festivalu, časopisu Torty od mamy. „Amatérske cukrárky sa stretávajú pravidelne dvakrát do roka, vždy na inom mieste Slovenska. Sme veľmi radi, že teraz sa ich stretnutie uskutoční v Kúpeľoch Piešťany.“
Záujemkyne (a samozrejme aj záujemcovia)  majú pri tvorbe torty pre Thermiu jednoduché zadanie – vlastnoručne vytvoriť tortu pre slávny kúpeľný hotel Thermia Palace symbolizujúcu buď priamo hotel s kúpeľným domom Irma, alebo niektorý z poznávacích znakov kúpeľov – barlolámača, páva, či infanteristický vozík.
So svojim výtvorom sa môžete zapojiť aj vy. Podrobné informácie a podmienky účasti nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
Ak sa aj nezapojíte, určite si nenechajte ujsť túto sladkú novinku Victorie Regie. Organizátori sľubujú, že bude čo obdivovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín