Chodník slávy úspešných paralympionikov je v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. septembra 2012, 12:15
  • Autor:ms

Chodník slávy, pripomínajúci úspechy slovenských paralympijských medailistov, bude už čoskoro v Piešťanoch. Slovenský paralympijský výbor (SPV) v spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany (SLKP), a.s. chce aj takýmto spôsobom pripomínať triumfy postihnutých športovcov, ktorí sa už niekoľko rokov pripravujú na súťaže v kúpeľných domoch.

Chodník bude slávnostne otvorený po návrate slovenských paralympionikov z Londýna. Nachádza sa za hudobným pavilónom Harmony na kúpeľnom ostrove. Kúpele sa stali partnerom paralympionikov v roku 2006. „Niekoľko desiatok našich športovcov každoročne využíva zariadenia SLKP pred a po vrcholových súťažiach, aby si tu zregenerovali organizmus, nabrali silu a energiu, ktorú potom pretavujú do úspešnej reprezentácie,“ pochvaľoval si kooperáciu predseda SPV Ján Riapoš.
Služby kúpeľov využívali slovenskí paralympionici aj pri príprave na prebiehajúce letné paralympijské hry. Celý paralympijský tím bol v tomto roku v Piešťanoch dvakrát, vrátane adeptov na medailové umiestnenia a držiteľov niekoľkých medailí, napríklad Jána Riapoša, Rastislava Revúckeho či Veroniky Vadovičovej.
Piešťanské kúpele poskytnú paralympijským medailistom po olympiáde rôzne pobyty. Zlatým paralympionikom odmenia 10-dňovým pobytom v luxususnom apartmánde na kúpeľnom ostrove a striborní a bronzoví medailisti si užijú v kúpeloch 5-dňový luxusný pobyt.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava