V Piešťanskom týždni 36 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 3. septembra 2012, 15:38
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete aj o psích útokoch, obnove hlavnej tepny Piešťan, ale tiež o festivale Lodenica, či fotografiách, ktoré ozdobili mestský park.

Začala sa obnova hlavnej tepny mesta
Oprava trojkilometrového úseku cesty Bratislavská-Žilinská odštartovala. Začiatok rekonštrukcie bol pôvodne naplánovaný na marec 2012, no pre podujatia a festivaly, ktoré sa uskutočnili v Piešťanoch, plánovanú obnovu cesty prvej triedy odložili. Počas minulého týždňa poverená firma začala s realizáciou opráv povrchu vozovky.
Záhadná krádež peňazí na Poštovej
Bez zapnutých sirén a vcelku v tichosti v piatok 31. augusta krátko popoludní obsadili policajti križovatku Poštovej a Teplickej ulice v Piešťanoch. V centre mesta to z minúty na minútu vyzeralo, akoby sa tu natáčala scéna z kriminálneho seriálu.
Vyšetrovateľ bezcitného činu vodiča si čerpá voľno
V pondelok 3. septembra sa mala Petra Ondrejíčková, dcéra zraneného cyklistu, stretnúť s trnavským krajským policajným riaditeľom Bystríkom Stankom. Nestalo sa tak, k stretnutiu by malo prísť v utorok.
Za útoky psov sú ľudia zodpovední na 99 percent
Podľa kynológov útok psa majú na svedomí ľudia až na 99 percent.
Zviera môže „bezdôvodne“ zaútočiť v prípade, keď je choré alebo má psychické problémy. Útoky psov rezonujú slovenskými médiami takmer neustále, no zintenzívnili sa od polovice augusta. Piešťanský týždeň sa pýtal predsedu Kynologického klubu Bodona Piešťany Milana Komadela, prečo zvieratá útočia, a ako je možné sa proti nim brániť.
Pod štrnástu Lodenicu sa veľkými písmenami podpísal Chris Norman
Uzavreli sme leto. Teda aspoň to festivalové. Už sa stalo tradíciou, podujatie Lodenica organizátori plánujú na posledný augustový víkend. Nebolo to inak ani na 14. ročníku. Ďalšou tradíciou, ktorú si festival Lodenica drží, je, že takmer každý rok fanúšikov hudobných produkcií pod holým nebom trošku osvieži dážď. Tento rok zapršalo v piatok a chvíľku aj v sobotu.
Ošľahaní morskí vlci na jachte v Sardínii
Brázdiť s plachetnicou po piešťanskej Sĺňave je jedným slovom pasia. Avšak rezať jachtou hrebene morských vĺn je snom nielen moreplavcov. Je to však naozaj bezbrehá sloboda a voľnosť?
Zlaté Moravce deklasovali Trnavu piatimi gólmi
Futbalisti Spartaka Trnava v nedeľu opäť sklamali svojich verných priaznivcov a v zápase 8. kola Corgoň ligy podľahli v domácom prostredí tímu FC ViOn Zlaté Moravce zahanbujúco 0:5 (0:3). Úradujúci vicemajster je v tejto sezóne stále bez ligového víťazstva a v tabuľke patrí "andelom" so 4 bodmi za štyri remízy posledná 12. priečka so skóre 4:16. Český tréner trnavského mužstva Pavel Hoftych po vlaňajšej úspešnej sezóne v Spartaku prežíva teraz ťažké obdobie.
Cyklista Janoviak vlajkonosičom na paralympiáde
Otvorenie paralympijských hier v Londýne, o ktoré sa postarala 29. augusta kráľovná Alžbeta II., bolo oslavou ich návratu do kolísky. V slovenskej výprave mal česť niesť slovenskú vlajku Ostrovčan Vladislav Janoviak, jeden z najväčších smoliarov pekingskej paralympiády spred štyroch rokov, kde v cestných pretekoch s hromadným štartom a potom aj v časovke skončil s minimálnym odstupom štvrtý. Osemdesiattisícový Olympijský štadión sa v chladný večer celkom zaplnil, ľudia srdečne vítali športovcov z rekordného počtu 164 krajín sveta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav