Spartak dostal od Zlatých Moraviec päťgólový debakel

  • Šport / Futbal
  • 3. septembra 2012, 09:05
  • Autor:Martin Sarvaš

Futbalisti Spartaka Trnava v nedeľu opäť sklamali svojich verných priaznivcov a v zápase 8. kola Corgoň ligy podľahli v domácom prostredí tímu FC ViOn Zlaté Moravce zahanbujúco 0:5 (0:3). Úradujúci vicemajster je v tejto sezóne stále bez ligového víťazstva a v tabuľke patrí „andelom“ so 4 bodmi za štyri remízy posledná 12. priečka so skóre 4:16. Český tréner trnavského mužstva Pavel Hoftych po vlaňajšej úspešnej sezóne v Spartaku prežíva teraz ťažké obdobie.

Už v 4. min z ľavej strany presne odcentroval Candrák cez Janečku, pohyblivého a dôrazného Hodeka neustrážil Gross a po hrubej chybe trnavskej obrany útočník ViOn-u otvoril skóre – 0:1. O minútu zasa Orávik mohol zvýšiť skóre zápasu, keď z otočky v šestnástke tvrdo a presne vystrelil, no Raška len reflexívne zachránil. Trnavské pokutové územie a vôbec celá obrana ponúkla ďalšiu šancu hosťom zo Zlatých Moraviec, v 6. min Škvarka z 18 metrov neobsadený delovkou poriadne natiahol Rašku, ktorý situáciu zažehnal. V 25. min Karhan centroval do päťky, ale pozorný Kuciak sa výborne vyznamenal, keď Koubskému zlikvidoval šancu. V 33. min prišla ďalšia gólová situácia hostí: Orávik vysunul Hodeka a ten nikým nekrytý preloboval vybiehajúceho Rašku. V 36. min si Škvarka obhodil skúseného Kaščáka, následne si rutinérsky kľučkou poradil i s Bicákom a loptu zasunul pomedzi nohy Rašku – 0:3. Polčasová lekcia efektivity hráčov ViOn-u poriadne naštrbila herný prejav a koncentráciu bezzubých spartakovcov.
Po obrátke opäť dominovali hostia, ktorí naďalej predvádzali svoju účelnú hru. V 61. min Škvarka posunul loptu Orávikovi, ten presným centrom našiel hviezdu zápasu Hodeka, ktorý korunoval svoj excelentný výkon tretím gólom. Vážnejšia akcia Spartaka prišla v 71. min, keď Čarnota po kombinačnej akcii s Mikovičom sa odhodlal k strele, ktorá len tesne minula cieľ. Piaty klinec do trnavskej rakvy zatĺkol v 89. min striedajúci Mihálik a spečatil potupný trnavský debakel.
Pozrite si fotogalériu zo zápasu.

Viac o zápase a pozápasovej tlačovčke sa dozviete v najbližšom čísle PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj