Kniha týždňa: Stvorení pre beh

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. septembra 2012, 09:46
  • Autor:red

Christopher McDougal prináša povznášajúci vzrušujúci príbeh a veľkolepé dobrodružstvo..
Tajomný kmeň, ultrabežci a najimpozantnejšie preteky, aké kedy svet videl(Christopher McDougall). Vydalo vydavateľstvo TATRAN v roku 2012.

Na počiatku bola otázka: Prečo ma bolí noha? Odpoveď autor hľadal v kmeni najvytrvalejších bežcov na Zemi a naučil sa ich tajomstvá. Pritom odhaľuje, že všetko, čo sme si kedy o behaní mysleli, je klamstvo.
Tarahumarskí Indiáni žijú v extrémnych podmienkach mexických Medených kaňonov, odrezaní od sveta tým najdrsnejším terénom Severnej Ameriky, a strážia zabudnuté umenie. Celé stáročia sa v ňom zdokonaľovali. Dokážu zabehnúť stovky kilometrov bez odpočinku a uštvať čokoľvek od jeleňa po olympijského maratónca. A pritom si vychutnajú každý jeden kilometer. Nadľudský talent sa v nich snúbi s nadprirodzeným zdravím a pokojom, vďaka čomu sú Tarahumarovia imúnni voči chorobám a konfliktom, ktoré sužujú moderné civilizácie. Pomocou Caballa Blanca, záhadného samotára žijúceho s Indiánmi, neodhalil autor len tajomstvá Tarahumarov.
Výstraha! Kniha si Vás podmaní a očarí tak, že dobrovoľne zabudnete na povinnosti, aby ste mohli pokračovať v čítaní ďalších riadkov.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve Centrum knihy(Bene Libri), Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. Tel: 033/7730541
 www.centrumknihy.sk
Taktiež je možné objednať uvedený titul  prostredníctvom e-shopu  www.tklibri.com a prevziať priamo v predajni kníhkupectva Centrum knihy v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava