Piešťanci si poradili s bratislavskou juniorkou

  • Šport / Futbal
  • 30. augusta 2012, 17:43
  • Autor:Martin Sarvaš

Futbalisti PFK Piešťany sa stretli 26. augusta v štvrtom kole tretej ligy na domácej pôde s juniormi Slovana Bratislava. Duel bol zaujímavý, na oboch stranách hral sa pekný, kombinačný futbal. Víťazne odchádzali do šatní s výsledkom 2:1 Piešťanci.

Už v prvej minúte po centri Turčáka neudržal loptu Hodulík a úplne voľný Sabo ju poslal tesne nad bránu. V 4. min Piešťanci odpovedali. Mehdi-Karim sa uvoľnil na hranici šestnástky, no jeho strelu vytesnil Hajdúch s námahou na brvno svojej brány. O tri minúty pustil Moravčíkovu prihrávku Urgela Gligičovi, ale jeho samostatný nájazd opäť zneškodnil Hajdúch. V 17. min otvorili skóre futbalisti PFK, keď po trestnom kope Vallu, hlavou priťukol Galba loptu Ulrichovi a bolo 1:0. V ďalšom priebehu sa častejšie presadzovali dobre technicky a kondične vybavený juniori. Piešťanskú bránku však neohrozili. Naopak v 36. min center Vyskoča usmernil Galba a z prázdnej brány hostí ju vykopával Niňaj. O dve minúty po rohu strela Mehdi-Karima tesne minula žrď. V závere polčasu opäť pohrozili Slovanisti. Najskôr Hodulík zachránil pred úplne voľným Kováčom a o dve minúty po centri Pecka vysoko prestrelil nikým nekrytý Oravec.
Hneď v úvode druhého polčasu vyrazil Hodulík tvrdú strelu Turčáka. Na druhej strane po rohu Chebeňa a nedorozumení v obrane skončila tečovaná hlavička Galbu opäť len na brvne bránky Bratislavčanov. V 59. min vyzvŕtal domácu obranu Kováč, no jeho strela minula bránku. V 62. min vypadla centrovaná lopta Mehdi-Karima Hajdúchovi z rúk pred Vyskoča, no jeho gól rozhodca neuznal pre faul na brankára. O dve minúty našiel Gligič v pokutovom území Urgelu a bol v šanci faulovaný Fratričom, za čo videl červenú kartu. Z nariadeného pokutového kopu sa Chebeň nemýlil – 2:0. Presilovku mohli futbalisti PFK využiť, no ich kombinácie boli komplikované, zdĺhavé a k strelám sa dostal len dvakrát Ulrich. V 81. min sa sily vyrovnali. Galba v strede ihriska úplne zbytočne zozadu fauloval, začo bol vylúčený. V závere sa hostia snažili o zvrat a v 87. min posúdil rozhodca stret Chebeňa s Martinkom ako nedovolený. Domácemu hráčovi ukázal na prekvapenie všetkých červenú kartu a z nariadeného pokutového kopu upravil na konečných 2:1 Turčák.
Zostava PFK Piešťany: Hodulík – Valla, Sailer, Gligič, Urgela, Galba, Vyskoč,  Chebeň, Mehdi-Karim (83. Pyrka), Moravčík (15. Halás), Ulrich (75. Valchovič) 
Pozrite si fotogalériu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav