V Piešťanskom týždni 35 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 27. augusta 2012, 15:46
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete aj o tragickom výbuchu v leopoldovskom liehovare, či o chystanom megaprojekte Beethovenova alej, ale aj o zmapovaní zelene v mestskom parku.

Megaprojekt Beethovenova alej vraj nie je žiadny vzdušný zámok
„Projekt je reálny,“ tvrdí projektový manažér Ľuboš Čema o investičnom zámere, na základe ktorého má na poliach nad obcou Banka vyrásť súbor stavieb, pričom finančné prostriedky šplhajúcimi sa rádovo šplhajú v niekoľkých desiatkach miliónov eur.

Výbuch v liehovare sa skončil tragicky
Areálom firmy na alkohol v Leopoldove otriasol výbuch, ktorý mal tragické následky. Pri zváračských prácach v stredu 22. augusta zatiaľ z nezistených príčin došlo k výbuchu chemickej látky. Pri incidente zomrel 40-ročný muž z Vrbového a ťažko sa zranil 37-ročný muž z Radošiny. K ohrozeniu ostatného obyvateľstva nedošlo a nebolo potrebné ani vykonať evakuáciu.

Bezcitný vodič vyhodil zraneného bicykli pri hnojisku
Nehody na cestách sa žiaľ stávajú, ale zraziť bicyklistu, naložiť ho do auta a bezohľadne ho vyhodiť niekde pri hnojisku, to dokáže len hyena, ktorú ťažko nazvať človekom.

V parku zdokumentovali až 1775 drevín
Dokument inventarizácie zelene v mestskom parku dala radnica vypracovať približne pred rokom. Teraz by mal slúžiť ako jeden z podkladov vyhlásenej súťaže na obnovu tejto časti zelene v Piešťanoch. Externá firma, ktorá spracovávala údaje pre inventarizáciu, narátala v parku 1775 drevín – stromov a kríkov.

Vrbovské Čango praskalo vo švíkoch
Štyrikrát sa Vrbovské Čango otočilo medzi Piešťanmi a Vrbovým. Hurvínek – tak sa volá vláčik motoráčik, ktorý prebrúsil uplynulú nedeľu už trošku hrdzavé koľaje – praskal vo švíkoch. Celé rodiny, a bolo ich požehnane, zažili nostalgickú jazdu cez Trebatice, Krakovany až do Vrbového. Aj Piešťanský týždeň bol pritom. Naše dievčence šli hore-dolu spolu osemkrát. Závideli nám aj celoštátne médiá, ktoré jazdu vláčikom absolvovali len raz.

Dobrovoľníkom na Zakarpatskej Rusi
Marián Adamčík je mladý muž, ktorý ešte pred dvomi rokmi dral školské lavice Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch, kde bol dokonca predsedom školskej rady. Časť týchto prázdnin sa rozhodol stráviť nie tradičnou letnou študentskou aktivitou. Stal sa dobrovoľníkom na Zakarpatskej Ukrajine.

Pozor – posledná šanca!
V najnovšom čísle uverejňujeme posledných kandidátov zo zoznamu adeptov na letnú súťaž 7 DIVOV na bicykli. Máte ešte poslednú možnosť zapojiť sa. Rozhodnite i vy o siedmich najväčšom DIVe nielen Piešťan!

Wakeskaterka Zuzana Vráblová opäť triumfovala
V Košiciach sa uskutočnil 15. – 19. augusta Evilwake&wakeskate kemp 2012, ktorého súčasťou boli aj majstrovstvá Slovenska v wakeskate. Piešťanská reprezentantka a úradujúca majsterka sveta Zuzana Vráblová si vybojovala vo východnej metropole už  štvrtý titul majsterky Slovenska.

ŠHK Piešťany nerozhodne so SAPA Fehérvár 19

V piatok 24. augusta sa v šiestom prípravnom zápase stretli „havrani“ na piešťanskom zimnom štadióne so súperom z Maďarska, SAPA Fehérvár 19. Hodina hry priniesla iba dva góly a duel sa skončil remízou 1:1. Z maďarských hokejistov skóroval Frank Banham a za Piešťany stretnutie vyrovnal Matej Cuník.

Piešťanci si poradili s bratislavskou juniorkou 2:1
Futbalisti PFK Piešťany sa stretli 26. augusta v štvrtom kole tretej ligy na domácej pôde s juniormi Slovana Bratislava. Duel bol zaujímavý, na oboch stranách hral sa pekný, kombinačný futbal. Víťazne odchádzali do šatní s výsledkom 2:1 Piešťanci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava