Legendárna terasa pod Magnóliou sa vrátila

  • Spravodajstvo
  • 22. augusta 2012, 10:04
  • Autor:vd/inz

PIEŠŤANY – V prekrásnom prostredí na Nábreží Váhu otvorili novú kaviareň Imperium. Do Piešťan sa tak vrátila legenda. Najkrajšia terasa s výhľadom na panorámu, ktorú tvorí rieka Váh s mostmi a okolitou zeleňou. Nábrežie ožilo, ľudia sa tu zastavujú a počas uplynulého víkendu neodolali tanečným melódiám Dua Feeling či kapely Onyx a zvŕtali sa na parkete z kamenej dlažby.

Zažili luxus, zábavu aj pohladenie duše i žalúdka v dostupných cenách. Podobný koktejl živej zábavy tu budú miešať pravidelne každý víkend.
„Vytvorili tu naozaj štýlovú kaviareň a sme veľmi radi, že nábrežie pulzuje ako za starých čias,“ tešili sa z príjemného večera pri živej hudobnej produkcii manželia Blahovci z Piešťan. „Práve sme sa vrátili z ihriska, ktoré je pod kaviarňou. Je dobré, že ho majitelia oplotili, nemusíme sa starať o deti, ktoré sa dosýta vyšantili na lezeckej stene, šmykľavkách, hojdačkách, ba upiekli nám aj pieskové bábovečky,“ smiali sa mladí manželia, ktorí si užívali leto aj so svojim synom i dcérkou, ktorí nám ale nedovolili dlhší rozhovor, pretože sa z kaviarne rozbehli s vrecúškom chleba za labuťami.
„Okrem baru, kaviarne a veľkej terasy s tanečným parketom sme pre našich návštevníkov pripravili aj pláž so slnečníkmi s trstinovou strieškou. Na okrúhlom štrku pribudnú ležadlá, pretože na tomto mieste slnko opaľuje takmer celý deň.  Na detské ihrisko plánujeme pridať lavičky pre rodičov a starých rodičov, ktorí si pri voňavej popoludňajšej káve Filicori môžu dozrieť aj na svoje šantiace ratolesti. Rodičia sa však môžu spoľahnúť aj na náš pedagogický dozor, ktorý im je k dispozícii,“ informoval nás prevádzkar.
Počas soboty bola terasa s asi sto miestami plná. Nik z hostí tu dlho nečakal na svoj nápoj či jedlo. Čašníci a čašníčky sa len tak mihali. Ľudia, ktorým sa už neušlo miesto postávali na nábreží a opierali sa o zábradlie, počúvali hudbu osemdesiatych rokov a nechali sa hýčkať letným večerom. Na terase pili hostia rôzne nápoje. Prevažovalo pivo. Podávajú tu Plzeň, ale aj nealko Birel, mexické pivo či iné druhy chmeľového moku. Deti, ktoré ešte nespali sa vrhli na nanuky a milovníci vína ocenili kvalitnú produkciu z Mikulova a Habánskych sklepov. Iní dali prednosť šumivému Hubertovi. Barmani miešali mochito a iné dobroty.
Majitelia kaviarne plánujú nielen rozšírenie služieb o rôzne atrakcie, ale realitou je aj vyhriavaná terasa, ktorú na zimu utatvoria priesvitným lexanom. Takže úžasný výhľad na rieku s čajkmai, labuťami plávajúcimi pod historickými klenbami Kolonádového a Krajinského mosta zažijú turisti a návštevníci zimných Piešťan.
V Kaviarni Imperium sme objavili aj salónik pre VIP hostí s luxusnými koženými sedačkami, ktoré dopĺňajú umelecké plastiky. Tie skrášľujú aj priečelie prevádzky. A tak plastika zakvitnutého stromu magnólie – symbola hotela, kde sa kaviareň nachádza, víta hostí nielen zvonka, ale nájdete ju aj v interiéri kaviarne.
Ochotný personál, krásne prostredie, moderný dizajn a najmä famózny pohľad na rieku, zeleň a jej premeny určite oceníte aj vy, keď sa rozhodnete stráviť príjemné chvíle s rodinou či priateľmi a kolegami v Kaviarni Imperium na nábreží Váhu.
 
Otváracie hodiny
Pondelok – štvrtok od 7.00 do 22.00 h
Piatok – od 7.00 do 23.00 h
Sobota – od 8.00 do 23.00 h
Nedeľa – od 10.00 – 23.00 h

Hudobná produkcia:
Piatok a sobota – od 19.00 – 23. 00 h živá hudba k tancu
Nedeľa – od  17.00 – 21.00 h barová hudba počúvanie
Najbližšia akcia:
Deň Jupíka – atrakcie, súťaže, skákací hrad, odmeny pre všetky šikovné deti –  v sobotu a nedeľu 25. a 26. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav