Kniha týždňa: Rotten

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. augusta 2012, 08:55
  • Autor:M. Gajdošíková

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Dávam do pozornosti knižnú novinku Rotten. Žádný Iry, žádný černý a žádný psy (Lydon John, Zimmerman Keith,Zimmerman Kent). Vydalo vydavateľstvo Maťa v roku 2012.

Autobiografia Johnnyho Rottena( vlastným menom John Lyndon) popisuje ako sa z nesmelého, zakríknutého chlapca, ktorý vyrastal v chudobnom prostredí londýnskej pracujúcej triedy stala v hudobnom svete rešpektovaná osobnosť a ikona britskej punkovej scény 70. rokov. Skupina Sex Pistols, v ktorej spieval, vydala jediný štúdiový album, ale aj tak sa radia medzi najkontroverznejšie a najvplyvnejšie kapely rockovej histórie.

Okrem spomienok samotného Rottena, kniha obsahuje mnoho postrehov najrôznejších ľudí, ktorí mali so SEX PISTOLS čo do činenia. Text knihy je doplnený množstvom osobných fotografií, z ktorých niektoré neboli do vydania knihy nikdy publikované.

Určite by boli viacerí priaznivci punku prekvapení, že Johnny Rotten, vo svojej biografii nevystupuje len ako rebel a ortodoxný punkáč, ale aj ako úprimný, citlivý, vnímavý a premýšľajúci človek, ktorý sa nehanbí povedať, čo si myslí. Škoda, že takých ľudí nie je na svete viac.

Johnnyho Rottena sme mali možnosť vidieť a počuť aj na Slovensku. V roku 2008 na festivale Hodokvas v Piešťanoch a so skupinou Public Image Limited na Bažant Pohode 2011. Nesklamal!

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve v centre mesta, Winterova 31 (bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. Tel: 033/7730541
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav