V Piešťanskom týždni 33 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 13. augusta 2012, 14:53
  • Autor:red

Kaleidoskop udalostí (nielen) z regiónu Piešťan vám prináša aj ďalšie vydanie Piešťanského týždňa. Vo vybraných obchodoch a na pultoch stánkoch ho nájdete od utorka 14. augusta. Využiť môžete aj možnosť stiahnuť si ho v elektronickej podobe na našom webe v sekcii Noviny na stiahnutie. V aktuálnom vydaní PT sa venujeme aj nasledujúcim témam…

Piešťanca zavraždili na lavičke a odtiahli ho do kríkov

V Piešťanoch sa stala brutálna vražda.  Neznámy páchateľ bodol a podrezal 47-ročného Pavla Lukáča z Piešťan. Stalo sa to v skorých ranných hodinách v nedeľu 12. augusta na lavičke oproti reštaurácii na Vážskej ulici. Pavol na lavičke spával celé leto. 

Bol bezdomovec, ktorý za cigaretu, jedlo a pár drobných pomáhal každému, kto ho potreboval. Aj v reštaurácii zbieral poháre, upratoval, v zime odhŕňal sneh. Štamgasti mu pri stole, kde sedával zapálili tri kahance. Štvrtý svietil pod lavičkou zaliatou krvou. Odtiaľ krvácajúceho Pavla neznámy vrah odtiahol do kríkov, kde ho okolo ôsmej hodiny ráno objavila okoloidúca žena. Brutálnu vraždu vyšetruje polícia.

Napadnutý policajt z Maduníc už slúži


Ani nie do roka a do dňa sa v Maduniciach zomlela ďalšia roztržka, ktorú zapríčinili Rómovia. Tentoraz si výtržník dovolil do obecného policajta, ktorý sa pokúšal urobiť poriadok v obci.  

Rušenie nočného pokoja je nekončiaci problém

Viete o tom, že hlasný rozhovor dosahuje až sedemdesiat decibelov? Koľkými decibelmi teda musíme útočiť na sluch svojich susedov, keď si pustíme na „plné pecky“ hudbu?  Rušením nočného pokoja sa musí počas letných mesiacov ešte viac zaoberať mestská polícia. Podľa priestupkového zákona však môžu pokutovať iba fyzickú osobu, ktorá spôsobila hluk. 

Pod Čachtickým hradom žijú aj bez krvi

Dedinku pod Čachtickým hradom preslávila grófka Báthoryčka, aj v médiách sa väčšinou objavujelen v tejto súvislosti. Hoci fanúšičku krvi možno dnes "stretnúť" na každom rohu ulice, obec si pulzuje svojským životom a prekvapujúco sa v nej dá nájsť množstvo zaujímavých aktivít. Prinesieme ich v nasledujúcom čísle PT. Aj keď v ňom pravdaže nebude chýbať chýrne falošné natáčanie, o ktorom pripravuje dokument mladá scénaristka. 
 
Obec Čachtice dýcha históriou Alžbety Báthoryovej na každom rohu.

Preteky na Podjavorinskom okruhu si vyžiadali dva životy

Sobotňajšie automobilové preteky v Novom Meste nad Váhom si vyžiadali dve obete. Na pretekoch veteránov na Podjavorinskom okruhu vyletelo medzi divákov špeciálne upravené BMW. Na mieste zahynula 37-ročná tehotná žena, v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch podľahol zraneniam aj desaťročný chlapec z Hriňovej. Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Zatiaľ však stíhanie vedie vo veci, teda nie voči konkrétnemu človeku. "Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, kto bude obvinený, a za aký trestný čin," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Červeníku kraľovali pesničky skupiny Abba

Na tohtoročnom Červeníku sa vytancovali všetky generácie. Headlinerom minulovíkendového festivalu bola austrálska skupina Bjorn Again (The Abba Show). Všetkých prítomných vrátili v čase do doby, keď rádiám a televíziám po celom svete kraľovali hity ako Fernando, Mamma Mia, Dancing Queen, či Waterloo. Ľudia zažili dokonalé hudobné, či pódiové stvárnenie, veľkú energiu a nadšený aplauz umocnil už tradičný niekoľko minútový ohňostroj.

Spartak Trnava ukončil účinkovanie v pohárovej Európe

Spartak Trnava nastúpil do odvety so Steauou Bukurešť s jednogólovým náskokom, ale výhodu sa im nepodarilo využiť a podľahli skúsenému súperovi 0:3. Prvý gól dostali spartakovci už v 8. minúte. Súper bol na zápas dobre prichystaný a Trnavčanom sa hralo veľmi ťažko. V 77. min zvýšili Rumuni po spornom momente na bránkovej čiare na 0:2 a o sedem minút upravil Nikolič hlavou na konečných 0:3. Zverencov Pavla Hoftycha hnalo vpred počas celého zápasu takmer 15 000 divákov, ktorí vytvorili neopakovateľnú futbalovú atmosféru.

Piešťanskí „havrani“ podľahli Dukle Trenčín 1:2

Po úspešnom prvom prípravnom zápase s Francúzskou reprezentáciou (3:0) čakal Piešťancov duel so skúseným extraligovým tímom z Trenčína. S Duklou sa stretli na domácom štadióne v piatok 10. augusta. Po troch náročných tretinách odchádzali z Piešťan víťazne trenčianski hokejisti. Zverenci Milana Klementa podľahli Dukle Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek