Súťaž: Iron Sky – ovládnu Zem nacisti?

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. augusta 2012, 15:50
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Predstavte si, že na odvrátenej strane Mesiaca čakajú desaťročia nacisti na svoje konečné ovládnutie Zeme. Príležitosť sa naskytne v roku 2018. Na Mesiaci pristane čierny astronaut James Washington a mesačný vodca Klaus Adler sa rozhodne nastoliť na Zemi poriadok. K modrej planéte vysiela obrovskú letku vesmírnych plavidiel… Zdá sa vám to bizarné? Mladý fínsky režisér Timo Vuorensola rozvíja niť tohto príbehu vo svojom najnovšom filme Iron Sky. Kontroverznú snímku premietnu v piešťanskom kine Fontána od 16. do 19. augusta. Pri tejto príležitosti ponúkame piatim z vás možnosť vyhrať hodnotné ceny.

Režisér snímky Timo Vuorensola spolupracoval počas šiestich rokov na filme aj s fanúšikmi. Tí neváhali prispieť na projekt sumou milión eur, no podieľali sa na tvorbe filmu aj nápadmi a reklamou. Svetová premiéra filmu IRON SKY sa uskutočnila počas 62. ročníka medzinárodného filmového festivalu Berlin International Film Festival – Berlinale, v sekcii Panorama Special. Film okamžite vzbudil neuveriteľnú pozornosť, stal sa najdiskutovanejším a najvyhľadávanejším filmom berlínskeho festivalu. Lístky na film sa na internete vypredali  za niekoľko minút. 4. apríla  2012 mal film premiéru v Helsinkách.
Mediálna spoločnosť Film Europe Media Company uviedla kontroverznú sci-fi snímku na 47. Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch (29. 6. – 7. 7.). Do slovenských kín priniesla spoločnosť film 12. júla. Piešťanci si boj nacistov o ovládnutie Zeme môžu vychutnať v kine Fontána od 16. do 19. augusta, v trnavských kinách ho premietnu rovnako od 16. augusta (Kino Cinemax Trnava od 16. 8., Kino Hviezda Trnava 16.- 20. 8.),v novomestskom kine Považan od 29. do 30. septembra, v hlohoveckom kine Úsmev od 20. do 21. októbra.  
V súťaži hráte o tieto ceny.

Pri príležitosti uvedenia filmovej snímky Iron Sky v Piešťanoch vyhlasuje Piešťanský týždeň v spolupráci s mediálnou spoločnosťou Film Europe Media Company súťaž. Piati z vás získajú balíčky obsahujúce tričko a DVD-čko. Stačí, ak na adresu sutaz@piestanskytyzden.sk pošlete správnu odpoveď na súťažnú otázku Kto režíroval film Iron Sky? 

Uzávierka súťaže je nedeľa 19. august o 12.00 h, výhercov zverejníme na našej stránke.


 


Ceny venovala do súťaže Mediálna spoločnosť Film Europe Media Company .
Video youtube

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava