Blog Lívie Gažovej: Keby bolo keby

  • Blogy / Blogy
  • 13. augusta 2012, 14:14
  • Autor:

Od megalomanských projektov kúpalísk, cez rezorty s príjemným bývaním pre bohatých, prestavieb a výstavieb k zabývaniu Červenej veže a využitiu prázdnych parciel v meste. Prehľad zverejnených architektonických štúdií pre naše mesto alebo koľkokrát sme sa už zbytočne tešili.

Hotel Imperial – jeden z radu sľubovaných projektov s kúpeľnou tematikou. Štvorhviezdičkový luxusný hotel v obci Banka, priama konkurencia kúpeľom s vtedajším rozpočtom 1 mld korún.

Saudi Arabia Spa – komplex budov a hotel s balneo a fyzioterapiou, ambulanciami a iným vybavením mal postaviť rozprávkový korunný princ Saudskej Arábie v Moravanoch. 

Spa Resort – v susedstve Kúpeľného ostrova malo vyrásť stredisko s obytnou i rekreačnou funkciou, obklopené parkom a jazierkami. Zastavalo by sa pole medzi ihriskami v Moravanoch a Banke.
Spa Resort

Bana Thermal – prestavba zanedbaného kúpaliska na Sĺňave na relaxačný komplex s dvoma hotelmi, kongresovou sálou a dvojpodlažnou podzemnou garážou. Lákadlami  mali byť vonkajšie bazény a kryté kúpele s termálnou vodou, mestská pláž. 

Kúpalisko pri futbalovom štadióne – úplne nové bazény, ktoré by konečne uspokojili potreby kúpeľného mesta. Podľa návrhu by tu mal byť vonkajší viacúčelový bazén s plaveckou a relaxačnou zónou, detské bazéniky, šmykľavka, tobogán. V druhej etape by mal nasledovať vnútorný bazén.

Red Tower Residences – komplex na Červenej veži, ktorý okrem nadštandartného bývania poskytne i zábavné, obchodné a športové centrá, hotel, kasíno aj wellness.
Beethovenova alej

Beethovenova alej – polyfunkčná zóna s rozlohou 30 hektárov. Stavať sa tu malo niekoľko stoviek bytov a domov, aquapark a oddychové zóny. Viacero návrhov vzišlo z medzinárodnej súťaže.

Blue Wave – Luxusný apartmánový dom priamo na brehu Váhu – na Sĺňave, s komfortom služieb (reštaurácia, kaviareň, wellness, klubová časť). Vytvára jadro pripravovaného komplexu Blue Wave Resort. Zámožní potencionálni obyvatelia si na stránke môžu prezrieť interiéry bytov inšpirovaných modrou vlnou. 

Pescan Galéria – Situovaný na strategickom mieste: voľnom priestranstve pri hoteli Satelit. Polyfunkčný objekt s priestormi pre obchod, administratívu i bývanie určite zatraktívni mŕtvu zónu. Presklená fasáda, lobby s recepciou, elektronický vrátnik, 24 hodinová strážna služba a podzemné parkovanie.

Trajan Center – stavenisko stále bez pohnutia, stáť by tu mala polyfunkčná budova a garážami, obchodmi, kanceláriami a bytmi. Opovážlivý a nie príliš vzhľadný mladší brat Auparku pre obyvateľov sídliska Adam Trajan.

Elegant – ďalšia polyfunkcia, tento raz v prieluke, na mieste plateného parkoviska na Poštovej. Vnáša skutočný poriadok a eleganciu do tohto zvláštneho kúta nášho mesta.

Pescan Galéria

Paralympijské centrum – pre športovcov so zdravotným postihnutím sa, napriek sľubom, ešte stále nič neurobilo. Komplexný projekt s nezvyčajných dizajnom počíta s rehabilitačným a kondičným centrom, priestorom pre organizovanie kultúrnych podujatí, výučbou sociálnych pracovníkov i charitatívnou činnosťou.

Rekonštrukcia predstaničného priestoru – popri obnove budovy stanice sa mal zmeniť aj opomínaný priestor pred ňou. Víťazný návrh počíta so zastavaním taxikárskeho trávnika aj s ďalším výjazdom z autobusovej stanice. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav