Spartak prehral s Bukurešťou a ukončil európske účinkovanie

  • Šport / Futbal
  • 9. augusta 2012, 22:49
  • Autor:sita/ms

Aj keď Spartak Trnava nastúpil do odvety so Steauou Bukurešť s jednogólovým mankom, výhodu sa im nepodarilo využiť a podľahli skúsenému súperovi 0:3. Prvý gól dostali spartakovci už v 8. minúte. Súper bol na zápas dobre prichystaný a Trnavčanom sa hralo veľmi ťažko. V 77. min zvýšili Rumuni po spornom momente na bránkovej čiare na 0:2 a o sedem minút upravil Nikolič hlavou na konečných 0:3. Zverencov Pavla Hoftycha hnalo vpred počas celého zápasu približne 14 000 divákov.

Trnavčania začali opatrne a zo zabezpečenej obrany sa snažili narúšať akcie rumunského súpera. Hneď v úvodnej minúte Mikovič dôrazne atakoval Gardosa, ktorý fauloval trnavského útočníka a Karhan z priameho kopu asi z 18 m vyskúšal pozornosť brankára Stancu. V 8. min sa individuálne prebil Rusescu cez Karhana, potiahol loptu k bránkovej čiare, presným prudkým centrom našiel Adiho Sobrinha, ktorý loptu zblízka usmernil do Filipkovej siete – 0:1. V 23. min po faule Grossa na Rusesca zahrával priamy kop Bourceanu, zatočil loptu do päťky, v trme-vrme sa najlepšie zorientoval Chipciu, ale lopta minula cieľ. Hostia neustále dobýjali bránku súpera, ale Trnavčania systematicky a dôrazne bránili svoje pokutové územie. Striedajúci Tomaček v 33. min po prvom rohovom kope dobre odcentroval pred rumunskú bránku a nastala rušná situácia: Janečka vyskočil najvyššie, usmerňoval loptu medzi žrde, ale gólman Stanca ju vyrazil do bezpečia. V 40. min sa dostal po obliehaní rumunskej bránky do dobrej streleckej príležitosti Tomaček, jeho strelu však zneškodnil Stanca.
Po polčasovej prestávke hostia zvýšili úsilie, chceli dosiahnuť druhý postupový gól. Najprv Rusescovu šancu zmaril vybehnutím Filipko. V 73. min vyrobil hrubú chybu Sabo, ale brejk súpera prerušil obetavým zákrokom skúsený Karhan. O štyri minúty neskôr hostia zvýšili na 2:0, keď sa po rohovom kope najlepšie zorientoval v šestnástke domácich Rusescu. V 84. min vysoký center našiel voľného Nikoliča, a ten pridal tretí presný zásah hostí. Rumuni zaslúžene postúpili do ďalšej fázy EL UEFA 2012/2013.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav