Upratovacia firma podala oznámenie na bývalé vedenie nemocnice

  • Spravodajstvo
  • 8. augusta 2012, 09:29
  • Autor:sita

TRNAVA – Trestné oznámenie na bývalé vedenie Fakultnej nemocnice v Trnave podala spoločnosť ČaSS, ktorá pre nemocnicu poskytovala upratovacie služby. Na Okresnú prokuratúru v Trnave doručila oznámenie, podľa ktorého malo prísť k trestnému činu zvýhodňovania veriteľa. Predchádzajúce vedenie nemocnice údajne uprednostnilo platby spoločnosti Commercial representation agency (CRA) pred platbami spoločnosti ČaSS. Agentúru SITA o tom informoval hovorca ČaSS Miloš Petráš.

Trnavská nemocnica na jar tohto roku odstúpila od zmluvy so spoločnosťou ČaSS, podľa bývalého riaditeľa nemocnice Gabriela Paveleka z dôvodu nekvalitného upratovania. Nemocnica si služby objednala u stavebnej spoločnosti CRA, ktorá podľa ministerstva zdravotníctva ani nemala vlastné upratovačky a upratovala výrazne drahšie ako pôvodná firma. Ministerstvo zdravotníctva ešte v júni uviedlo, že existuje personálne prepojenie medzi vedením spoločnosti CRA a bývalým vedúcim prevádzkovo-technického odboru a správy nemocnice. O nadštandardných vzťahoch svedčí podľa rezortu aj rýchlosť, akou boli uhrádzané faktúry. "V čase, keď mala fakultná nemocnica na krku záväzky po lehote splatnosti vo výške viac než 7 mil. eur, dokázala firme CRA, s.r.o. zaplatiť faktúru už do 9 dní od jej vystavenia. Z celého prípadu pritom vychádza podozrenie, že nemocnica uprednostnila veriteľa, čím jej vedenie mohlo spáchať trestný čin,“ informovalo ministerstvo v júni. 

Nový riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave Martin Tabaček zmluvu s firmou CRA po dvoch mesiacoch zrušil, trnavskú nemocnicu opäť upratuje košická spoločnosť ČaSS. Agentúra SITA sa pokúsi osloviť aj spoločnosť CRA.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav