Klaudiina kuchyňa: Cesnačka v žemli

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. augusta 2012, 15:42
  • Autor:

Konečne sa ochladilo o pár stupníkov. Dnes idem na poobednú. Moja dcéra sa chystá na stanovačku do Smoleníc, tak ja som jej hneď ráno nakúpila špekáčiky, malinovky, keksíčky, aby mi za dva dni neumrela od hladu. Ostatné si už kúpi sama. A keďže nemám už veľa času, tak dnes milé dámy, gazdinky, slečinky a blondínky, si navaríme cesnačku v žemli.

POTREBUJEME: 4 väčšie žemle, 1 hlavičku cesnaku, zeleninový bujón, soľ, 1 šľahačkovú smotanu, olej, múku.

POSTUP: Žemľu si zvrchu odkrojíme a vydlabeme vnútro. Dáme na 10 minút zapiecť do trúby, v hrnci si rozpálime olej, nasypeme múku, spravíme svetlú zásmažku, zalejeme pol litrom vody. Pretlačíme cesnaky a keď začne polievka vrieť, pridáme šľahačkovú smotanu, premiešame, posypeme troškou mletého čierneho korenia a nalievame do žemličiek.

 

Dobre to vyzerá a ešte lepšie to chutí. Je to taká sýta "rýchlovečka". No tak kamošky moje zlaté, varte, ja idem do sprchy a do práce. Som tu o týždeň pre vás!
0 Shares

Najnovšie správy

Inšpiratívne vianočné stolovanie, čokoládový obraz, vynikajúca vianočná zmrzlina, kávové špeciality, voňavé medovníčky, vlastný hotelácky med, nádherné candy bary, pôsobivé vianočné…
  • 03.12.2022, 22:42
  • Kultúra a spoločnosť / Školy / Piešťany
Advent je čas, keď sa máme stíšiť a zamyslieť sa nad tým, čo ovplyvňuje naše zásadné rozhodnutia, kam smeruje naša…
  • 02.12.2022, 23:02
  • Kultúra a spoločnosť / Región
Dnes je sobota 3. decembra. Tento deň je Sviatkom sv. Františka Xaverského, patróna diela šírenia viery (misionárov) a Medzinárodným dňom…
  • 02.12.2022, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 4. decembra. Tento deň je Sviatkom sv. Barbory, patrónky baníkov a delostrelcov. Meniny má Barbora, Barbara.
  • 03.12.2022, 22:40
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 4. decembra 2022
Meniny má Barbora, zajtra Oto