Hoftych očakáva „plný dom“ a taktickú bitku o postup

  • Šport / Futbal
  • 8. augusta 2012, 13:15
  • Autor:sita

TRNAVA – Futbalisti Spartaka Trnava vstúpia do odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy UEFA s rumunským tímom Steaua Bukurešť s výhodou. V prvom súboji týchto tímov zverenci trénera Pavla Hoftycha zvíťazili v Bukurešti 1:0, keď sa strelecky v úvode prvého dejstva presadil Martin Mikovič. Posledný slovenský zástupca v pohárovej Európe má tak postup do play-off vo svojich rukách.

"Chceme sa pobiť o postup za každú cenu, a to tak, aby stretnutie malo dej a kvalitnú zápletku," povedal tréner Spartaka Pavel Hoftych. "Radi by sme divákov futbalom vtiahli do hry, aby si stretnutie čo najviac užili. Vieme, že musíme podať stopercentný výkon, no aj napriek výsledku prvého zápasu si uvedomujeme, že Steaua je stále favoritom. Urobíme všetko pre to, aby sme uspeli," dodal na margo ambícií "bílých andelov" 45-ročný rodák z Ústí nad Labem. 

Podľa pohárovej matematiky dáva gól na ihrisku slávneho rumunského klubu veľké postupové šance vicemajstrovi Slovenska z minulej sezóny. Ak by totiž hráči okolo kapitána Miroslava Karhana strelili gól, Rumuni by na postup museli skórovať dvakrát. V bitke o play-off tak budú musieť futbalisti z Bukurešti riskovať a spoliehať sa na to, že ich defenzíva zvládne "plátanie dier" pred brankárom Tatarusanom. 

"Nikto nevie vopred, čo sa v tom stretnutí stane. Chceme sa vyhnúť tomu, aby sa hralo hore-dole. Steaua v posledných dvoch ligových zápasoch dokázala streliť kvalitným súperom deväť gólov a aj to o niečom svedčí. Neviem, či nás dokáže zdolať. My sa pokúsime zvládnuť zápas takticky čo najlepšie," prezradil pre agentúru SITA trnavský kouč. O zostave zatiaľ nemá jasno. "Ešte nepoznám stav mužstva, po utorkovom tréningu mali niektorí hráči drobné šrámy. To je však pochopiteľné, pretože teraz absolvujú zápasy v rýchlom tempe. O zostave sa teda rozhodnem v deň súboja s rumunským tímom," dodal Hoftych. 

Štadión Antona Malatinského sa od úvodu sezóny pekne zapĺňa a fanúšikovia, ktorých mnohí označujú za najlepších na Slovensku, veria, že ak nie priamo skupinovú fázu, vychutnajú si vďaka postupu cez Steauu Bukurešť aspoň play-off tohtoročnej edície EL UEFA. "Maximálna kapacita na zápas EL je v Trnave 15-tisíc divákov a počul som, že už v utorok večer sa predalo okolo 11-tisíc lístkov. Takže očakávam, že bude vypredané a my pred ´plným domom´ ukážeme kvalitný futbal," vyhlásil Pavel Hoftych. 

Zápas sa začne v Trnave vo štvrtok o 19.30 h a povedie ho nórsky rozhodca Skjerven.
V súvislosti so zápasom vydalo mesto Trnava zákaz predaja a pitia alkoholických nápojov v širokom okolí futbalového Štadióna A. Malatinského.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel