Martina Moravcová vychováva nové plavecké nádeje

  • Plávanie / Šport
  • 7. augusta 2012, 11:45
  • Autor:sita/RED

PIEŠŤANY – AKTUALIZOVANÉ – Pod vedením dvojnásobnej striebornej olympijskej medailistky zo Sydney 2000 a historicky najúspešnejšej slovenskej plavkyne Martiny Moravcovej odštartoval v utorok 7. augusta tretí ročník plaveckého kempu v Piešťanoch, na ktorom sa zúčastní približne 150 detí zo Slovenska od 10 – 15 rokov.

"Snažím sa deťom odovzdať moje dlhoročné skúsenosti ztréningového procesu a plaveckej techniky. Chcem im tiež poodhaliť, čo to znamená byť vrcholovým športovcom," uviedla Martina Moravcová. Okrem tréningov na suchu a vo vode či analýzy techniky plávania podvodnou kamerou sa Moravcová snaží pripraviť účastníkom aj iný program.
Starším deťom príde o zdravej výžive a pitnom režime porozprávať špecialista na výživu Igor Bukovský a venovať sa im bude aj psychiater a športový lekár Ernest Zachar.
Svoje skúsenosti z tréningu plavcov v Spojených štátoch odovzdá mladým nádejným športovcom tiež majster Slovenska v plávaní Mário Rusnák," doplnila Moravcová, ktorá bola na Hrách XXX. olympiády v Londýne medzi čestnými hosťami Slovenského olympijského výboru (SOV). Kemp pod jej vedením potrvá do 23. augusta.
Informácie o plaveckom kempe, o skúsenostiach Martiny Moravcovej z olympiády v Londýne sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava