V Piešťanskom týždni 32 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 6. augusta 2012, 15:47
  • Autor:red

V aktuálnom vydaní PT sa môžete dočítať aj o …

Ďalšieho samovraha odhovoril od činu hasič
Krajinský most ako keby lákal do Piešťan neúspešných samovrahov z celého okolia. Po viac ako roku sa na jeho oblúku odohrával ďalší zápas o život nešťastného človeka. V posledný júlový deň sa údajne svoje nezhody s manželkou rozhodol riešiť skokom do Váhu päťdesiatnik z Nitrianskej Blatnice. Spoločnosť mu robila fľaška. Tá nakoniec skončila vo vlnách rieky.

V Ratnovciach si môžu zo zákonov robiť trhací kalendár
Podozrenia z porušovania hneď niekoľkých zákonov súčasne – od čiernej skládky až po čiernu stavbu – sa nevidí hneď tak každý deň. Naviezť stavebnú suť krížom cez pole nedozretého obilia a urobiť z nej čosi ako príjazdovú cestu k novovznikajúcej stavbe si vyžaduje riadnu dávku dôvtipu. Deje sa tak v obci Ratnovce.


Kino prežilo vďaka digitalizácii a 3D
Kino Fontána bilancovalo prvý polrok vysielania s modernizovanými technickými prostriedkami a parametrami. Zo štatistík MsKS je viditeľné, že pri počte 250 predstavení sa za polroka zvýšila návštevnosť o 25 percent. Podľa výsledkov, počet návštevníkov stúpol približne o tritisíc ľudí a tržby sa viac ako zdvojnásobili.


Východonemecký Trabant, láska moja
Kto by na zraze legendárnych východonemeckých vozidiel značky Trabant hľadal obstarožných pánov so svojimi paničkami, musel by sa riadne ponamáhať. Počas víkendu si v kúpeľnom meste dalo randezvous takmer sedemdesiatka drakov s dvojtaktným motorom nielen zo Slovenska, ale tiež ďalších piatich štátov, ktorých majiteľmi boli mladšie vekové kategórie. „Kto by tušil, že to, čo kedysi bývalo terčom najväčších výsmechov, stane sa kultovým vozidlom,“ povedal nám predseda Trabantklubu Inovec Vladimír Kozoň, ktorý zároveň aj 11. ročník zrazu milovníkov Trabantov organizoval.


Farebná tvár podchodu sa Piešťancom páči
Streetartisti zo Slovenska a z Českej republiky premenili podchod pod Krajinským mostom na umelecké dielo. V polovici júla tu počas graffiti stretnutia posprejovali tento zanedbaný priestor. Spravili tak priamo na ulici jednu veľkú street galériu. Piešťanský týždeň sa spýtal domácich, ale aj ávštevníkov mesta, čo si myslia o premene tohto podchodu.


Kliešte môžete vyťahovať leukoplastom
Opäť je tu čas vhodný na vychádzky lesom a hubárčenie. S plným košíkom bedlí si môžete doniesť domov aj kliešťa. Môže byť na rôznych miestach –  za uchom, pod kolenom, na slabinách – všade tam, kde je pokožka jemná a kliešťovi sa do nej ľahko zahryzáva.

FKM Nové Zámky – PFK Piešťany 3:1 (2:0)
PFK Piešťany v treťoligovej premiére podľahli súperovi z Nových Zámkov. Na trávnika FMK Nové Zámky si Piešťanci odniesli výsledok 1:3. Piešťanci zdramatizovali zápas po najkrajšom momente v zápase, keď sa za stavu 2:0 lopta dostala k Mehdi-Karimovi, ktorý na poliacej čiari obišiel stopéra a z vyše 40 m nachytal na hruškách domáceho brankára.

Tenisoví juniori postúpili do Benátok
Slovenskí tenisoví juniori, v zložení Jakub Oravec, Patrik Fabian a Matej Maruščák, postúpili z kvalifikačnej skupiny Majstrovstiev  Európy chlapcov do 18 rokov, známej aj ako Valerio/Galea cup. Kvalifikačné duely sa odohrali v dňoch 1. – 3. augusta na dvorcoch TK Kúpele Piešťany. Zúčastnilo sa sedem tímov: Bosna a Hercegovina, Španielsko, Anglicko, Island, Holandsko, Slovensko a Ukrajina.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav