Spartak Trnava zvíťazil v Bukurešti 1:0

  • Šport / Futbal
  • 2. augusta 2012, 21:46
  • Autor:Sita/ms

Spartak Trnava sa stretla s rumunským klubom Steaua Bucharest v treťom predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013, v ktorom prekvapujúco zdolala rumunského favorita stretnutia 1-0. Gólom zo šiestej minúty sa o víťazstvo Trnavčanov postaral Martin Mikovič.

Trnavčania mali fantastický vstup do stretnutia, keď už v 6. min sa ujali vedenia zásluhou gólu Mikoviča. Ten poslal do siete loptu, ktorá vypadla domácemu brankárovi po strele Čvirika. Steaua následne zatlačila hosťujúci tím, utvorila si nebezpečné príležitosti, ale Trnavčania odolávali tlaku. Domáci hrozili najmä centrami do pokutového územia. Trnava mohla zvýšiť svoj náskok v 31. min, ale hlavička Janečku po priamom kope Stožického smerovala tesne vedľa. Steaua odpovedala o päť minút neskôr, zmätok v šestnástke hostí vyriešil odkopom z bránkovej čiary Stožický. Rumunské mužstvo malo ďalšiu obrovskú príležitosť v 42. min, keď Nikolič išiel sám na Filipka, ale trnavský gólman vybehnutím výborne zmaril šancu domácemu útočníkovi.
Po polčasovej prestávke domáci zmenili herný prejav a snažili sa útočiť kombinačnými akciami. Trnavčanov však pri ich šanciach držal nad vodou vynikajúci Filipko, alebo domáci zakončovali nepresne tak ako v 67. min Rusescu, ktorý z desiatich metrov mieril vedľa. Bukurešťania sa zúfalo snažili vyrovnať, ale na ich kopačkách bolo cítiť nervozitu. Nedarili sa im kombinácie, na druhej strane Trnavčania sa umne bránili. Frustrácia domácich sa naplno prejavila v 81. min, keď Tanase zákerne kopol Mikoviča bez lopty, za čo dostal červenú kartu. Zverenci Pavla Hoftycha už udržali tesný náskok a majú vynikajúcu pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou.
Pozrite si víťazný gól Spartaka:
https://www.youtube.com/watch?v=4eCOdlpq-oQ

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel