Dajte „like“ Piešťancom z Heroes

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. augusta 2012, 17:35
  • Autor:vd

AKTUALIZOVANÉ – Do najväčšej tanečnej súťaže na Slovensku – DANCE SHOW FEST 2012 sa prihlásila aj piešťanská skupina Heroes. Chlapci z gumy – majstri break dance sa tak zapojili do súboja o najlepšiu tanečnú formáciu na Slovensku a postúpili do verejného hlasovania.

Cena je lákavá – víťaz berie sedemtisíc eur. Na tanečnom parkete sa o ňu bude usilovať dvanásť formácií z celého Slovenska. Piešťancom môžete zabezpečiť účasť tým, že pohnete prstom a zahlasujete za ich choreografiu s názvom We ride together, we die together. „Do súťaže sa prihlásilo sedemdesiat choreografií. Tridsať z nich postúpilo do verejného hlasovania na stránke dancefest.sk.
Tu je link na hlasovanie:
  http://www.dancefest.sk/<wbr></wbr>hlasovanie/mladez.html
Práve fanúšikovia tanečných skupín môžu rozhodnúť o tom, ktoré dve choreografie postúpia do finále v kategórii juniori a mládeže,“ povedal nám líder piešťanskej skupiny Heroes, Bobeš Turčan. Dredový tanečník, ktorého silnou stránkou je „kolotoč“ na hlave dodáva:“ Finále prebehne 13.októbra v Dome odborov v Bratislave.  Skupiny by mali zaujať po všetkých stránkach. Porota nebude preferovať žiadny tanečný štýl , zameria sa na tanec a výkon. Výkony jednotlivých skupín môžete nájsť aj na facebooku na stránke –  www.facebook.com/DanceShowFest. „Olajkujte Heroes“! Hlasovanie by malo začať každú chvíľu.

Tu je ukážka z ich vystúpenia na februárovej benefícii v kine Fontána:
((myvideo:1))
HEROES – novodobí hrdinovia tanca
Tanec v štýle break dance pre nich znamená všetko. Je to ich životný štýl, poskytuje im voľnosť, slobodu. Posúva ich bližšie k publiku, ale aj k sebe samému. Zbližuje ich bez dlhých rečí aj poznania cudzích rečí. Sú Piešťanci a tancom si razia cestu do Európy aj do sveta. Na Slovensku sú najlepší a my to o nich možno ani nevieme. Hoci ich vídame točiť sa na hlavách i chrbtoch a skákať saltá pod mušľou i v kine Fontána, ale aj na výchovných koncertoch, vianočných akadémiách, či hudobných festivaloch a večierkoch. HEROES – je názov tanečnej skupiny, ktorú vedie sympatický chalan s dredami na hlave – Bobeš. Je manažér, zakladateľ aj choreograf.
Aby bolo vidieť, alebo skôr cítiť žiadaný efekt, tanečník musí poctivo trénovať šesť až dvanásť mesiacov. Nie každý to zvládne, pretože tréningy sú naozaj náročné. Zvládnu ich len silnejšie a vytrvalejšie povahy. Je to „zaberák“ pre telo aj psychiku. Treba si to riadne odtrénovať. Minimálne tri tréningy týždenne po dve hodiny.
Ich doménou je breakdance. Jemu podriaďujú choreografie. Robia ich skôr na štýl  show dance, pretože ľudia sa radi bavia. "Ak sa im páčime, sme spokojní. Snažíme sa do všetkých choreografií vkladať vtip, príbeh, akčnosť, napätie, akrobaciu  a samozrejme – tanec," dodáva Bobeš.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela