Parčík v centre Trnavy buduje česká firma

  • Spravodajstvo
  • 1. augusta 2012, 11:03
  • Autor:sita

TRNAVA – Univerzitný parčík v centre Trnavy vybuduje za 300-tisíc eur česká spoločnosť M – silnice. Víťaz verejného obstarávania už s prácami začal, prvá etapa má byť hotová do polovice septembra. Finančne menej náročná druhá etapa sa začne až po majetkovom vysporiadaní časti pozemku.

Mesto Trnava pôvodne priestor medzi Pekárskou a Hornopotočnou ulicou určilo na výstavbu. Po komunálnych voľbách v roku 2010 zmenilo nové mestské zastupiteľstvo územný plán v prospech plôch pre oddych a relaxáciu. Parku bude dominovať fontána za 50-tisíc eur, vysadené v ňom budú stromy ambrovníka styraxového, ktorý sa vyznačuje krásne sfarbenými listami. Okrem stromov sa ráta so živým plotom okolo parčíka, s desiatkami popínavých rastlín a stovkami trvaliek a cibuľovín. V areáli bude automatické zavlažovanie, na jeho okraji bude občerstvovacia fontánka. Parčík pri sídle Trnavskej univerzity bude mať len približne dvetisíc metrov štvorcových. V rozpočte mesta je naň vyčlenených 340-tisíc eur. 

Pozemok, na ktorom bude Univerzitný parčík, samospráva v minulosti už dvakrát predala. Prvýkrát sa jej vrátil do majetku po únose podnikateľa Ladislava Matoviča, druhýkrát odstúpila od kúpy firma, ktorá ho získala od mesta bez súťaže. Časť pozemku, na ktorom má byť zeleň, je v súkromnom vlastníctve. Mesto sa snaží získať súhlas vlastníka na vybudovanie parku aj v tejto časti.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava