Kouč Trnavy Hoftych: „Berieme Steauu ako favorita“

  • Šport / Futbal
  • 1. augusta 2012, 12:51
  • Autor:SITA

TRNAVA/BUKUREŠŤ – Jediný slovenský futbalový zástupca v pohárovej Európe FC Spartak Trnava nastúpi vo štvrtok 2. augusta na prvý duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 na ihrisku Steauy Bukurešť. Stretnutie v rumunskej metropole má úvodný výkop o 19.45 h SELČ (20.45 h miestneho času) a povedie ho holandský hlavný rozhodca Kevin Blom.

Zverenci Pavla Hoftycha chcú nadviazať na úspešné účinkovanie v kontinentálnom pohári číslo dva z minulého ročníka, keď postúpili cez čiernohorský FK Zeta Golubovci, albánsky KF Tirana a nečakane aj cez bulharský tím Levski Sofia až do play-off, kde tesne skončili na štíte ruského klubu Lokomotiv Moskva. Mužstvo zo "slovenského Ríma" sa presunie do Bukurešti v stredu predpoludním špeciálom z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika.

"K zápasu pristupujeme rovnako ako vlani, keď sme hrali s Levski. Nechcem hovoriť o konkrétnom výsledku, ale pokúsime sa vybojovať taký, aby sme mali o čo hrať v odvete. Pohárová matematika je neúprosná. My preto urobíme maximum, aby sme strelili gól na pôde súpera. Uvedomujeme si, že nás čaká náročná práca a berieme Steauu ako favorita," povedal pre agentúru SITA český kouč "spartakovcov" Pavel Hoftych.

Trnavčania nezvládli k spokojnosti ligovú generálku na súboj v Bukurešti. Doma len remizovali s nováčikom Corgoň ligy 2012/2013 tímom Spartak Myjava 1:1, navyše niekoľko hráčov "andelov" má drobné zdravotné problémy. "Nepoviem, ktorých futbalistov sa to týka, ani aké sú to problémy, nebolo by to odo mňa taktické. Nie je to však nič vážne a my urobíme všetko pre to, aby nastúpili. S výnimkou Ciprysa, ktorý je dlhodobo mimo hry, by mali byť všetci hráči k dispozícii. Nemáme ani žiadne disciplinárne tresty, takže môžeme nastúpiť v plnej sile," doplnil na margo situácie v kádri kormidelník druhého mužstva v poradí uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže. 

Odvetný duel FC Spartak Trnava – Steaua Bukurešť sa hrá vo štvrtok 9. augusta o 19.30 h na Štadióne Antona Malatinského, hlavným rozhodcom bude Ukrajinec Jevgen Aranovskij.
0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf