Klaudiina kuchyňa: Srbské rebierko

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. augusta 2012, 11:53
  • Autor:
Martin Cifra

Už zarezávam v práci ako keby dovolenka ani nebola. Dni plné voľna a oddychu vystriedal klasický stereotyp – práca, nákupy, varenie, pranie a upratovanie… Hneď v prvý pracovný deň ma navštívila daňová kontrola. Našťastie, prebehla bez problémov. Deti mi už stihli volať aj do práce, že čo navarím. Po ceste domov som nakúpila mäsko a idem variť. Dnes navaríme, milé dámy, gazdinky, slečny a blondínky Srbské rebierko.

Potrebujeme:1kg bôčiku, 2 ks cibule, 2 ks štipľavej papriky, 2 paradajky.

Postup: Mäso nasolíme. Cibule, paradajky a papriky nakrájame na malé kúsky a položíme na plech. Na zeleninku dáme bôčik, posypeme ho trochou vegety, podlejeme vodou a pečieme asi dve hodiny pri 200 stupňoch Celzia. Po hodine mäso otočíme, aby bolo dobre prepečené. Ako prílohu som pripravila ryžu. „Mami, ako dobre, že už si doma. Máme každý deň čo jesť,“ povedal mi môj

najmladší synček. V duchu som sa zasmiala. Dovolenkové

odlúčenie ukázalo, že nič mi neofrflú a chutí im. Ktovie dokedy?!!

Tak sa s vami lúčim. Dnes mi príde nová manželská posteľ. Dúfam, že ju s mojim mužom nebudeme skladať ako v rozprávkovom seriáli A je to! U nás je totiž možné aj to. A dúfam, že na nej už dnes v noci budem spať. Tak držte palce!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 2. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom nenásilia, Svetovým dňom hospodárskych zvierat, Svetovým dňom ľudských sídiel, Svetovým…
  • 01.10.2022, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 1. októbra. V Piešťanoch sa 1. októbra 1942 narodil PhDr. Vojtech Haring, PhD., výtvarník, karikaturista, vysokoškolský pedagóg,…
  • 30.09.2022, 23:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 2. októbra 2022
Meniny má Levoslav, zajtra Stela