V Piešťanskom týždni 31 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2012, 13:53
  • Autor:

V aktuálnom vydaní PT sa môžete dočítať aj o …

BEEFREE – Hluk, brutalita, opilci a prerezané pneumatiky na záchranke


Všetky festivaly, ktoré sa konajú v Piešťanoch istým spôsobom zasiahnu do súkromia obyvateľov.  Tí ľudia, ktorí nemajú problémy so spánkom zaspia aj pri dunení tanku, horšie je to s druhou skupinou. Prebdieť každý víkend rátaním ovečiek a hromžením na organizátorov festivalu sa rovná hádzaniu hrachu o stenu. Všetko je to o ľuďoch a disciplíne. Napríklad taký Topfest niektorí ani nepočuli. Zato Beefree party si mohli robiť aj ľudia v obývačke na Modrovke.

Z pýchy Piešťan odstraňovali ľudské výkaly


Vodnopólisti prevádzkujúci kúpalisko Eva sa musia potýkať aj s nehoráznou činnosťou neznámeho vandala. Ten sa, ktovie, z akých príčin, mstí na budove kúpaliska. Vybral si na to dosť nechutný spôsob. Priečelie pošpinil ľudskými výkalmi.

Trenčianski študenti budú prezentovať Piešťany


Študentov zo Strednej odbornej školy podnikania v Trenčíne zaujali Piešťany natoľko, že ich budú prezentovať európskej mládeži. Dvanásť študentov z Trenčína sa už po desiatykrát zúčastňuje na medzinárodnom projekte EÚ „Mládež v akcii“ v nemeckom meste Schierke. 

Margita Knapová – Šperkárka zo zeleného domu inšpirácie


Dom, v ktorom žije piešťanská šperkárka Margita Knapová so svojou mamou, manželkou známeho ornitológa Viliama Kubána, stojí na Veternej ulici. Je zelený ako vodná tráva na Vtáčom ostrove, ktorý vybudoval Margitin otec. Jeho múry skrývajú množstvo prekvapení a inšpirácií. Mohli by ste tam pobudnúť týždeň a stále by ste mali čo objavovať. 

Jubilejné FestDobréBohunice si meno obhájili aj napriek evakuácii


Festdobre  sa cítili návštevníci na jubilejnom desiatom ročníku festivalu SESSLER FestDobréBohunice. Na pódiách v jaslovskobohunickom amfiteátri sa vystriedala špička menšinových akustických žánrov.  Zo Spojených štátov sem zavítal Willie Jones, spoza Moravy bard trampskej pesničky Wabi Daněk, bluegrassové legendy Robert Křestan a Druhá Tráva, Poutníci, Buty a fenomenálny Vlasta Redl. Nechýbali ani Neznámi, Družina, Bystrík či finalista šou Česko Slovensko má talent Juraj Zaujec.  Päťdesiatku na festivale oslávil dlhoročný český sexsymbol Janek Ledecký, tínedžerky priviedol do varu mladý, no charizmatický Martin Harich. Len bratia Honza a František Nedvědi nevystúpili. Zapríčinila to búrková smršť, ktorá sa nad festivalovým areálom prehnala v sobotu večer. Organizátori tak evakuovali návštevníkov do neďalekej telocvične.

Piešťanskí kanoisti na Majstrovstvách Európy


V portugalskom Montemore-o-Velho sa konali 9. – 15. júla Majstrovstvá Európy (ME) juniorov a do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike. Z Piešťan sa predstavili Matej Michálek, Jerguš Jacko, Filip Valo, Mário Janča a Simona Šamková. Bronzovú medailu si odniesol z ME Michálek.

Piešťanskí zjazdári boli na MSR najúspešnejší


Na majstrovsvách Slovenska (MSR) v zjazde na bicykli na Kubínskej Holi sa zúčastnil aj piešťanský tím Novatec-CTM, v ktorom jazdili Lukáš Učeň, Filip Zeman a Martin Knapec. Všetci traja vyhrali zlaté medaily vo svojich kategóriach. Učňovi sa podarilo dokonca poraziť aj dlhoročného suveréna Filipa Polca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav