Logika nepustí – dieťa splodí len muž a žena

  • Spravodajstvo
  • 26. júla 2012, 12:36
  • Autor:red

Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku zaslal 24. júla list prezidentovi republiky Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom žiada hlavu štátu a verejných činiteľov, aby aj naďalej v duchu tradícií našich predkov uznávali manželstvo ako výlučný a trvalý zväzok muža a ženy. Výzvu na ochranu definície a postavenia manželstva „SKUTOČNÝ PRIDE“ podporilo svojím podpisom v petičnej akcii 8629 občanov Slovenskej republiky.

Manželstvo má nezastupiteľnú a jedinečnú funkciu v spoločnosti a zaslúži si výsadné postavenie, uznanie a ochranu od všetkých ľudí a inštitúcií, vrátane štátu. Preto žiadajú verejných činiteľov, aby nepodľahli neopodstatneným a nerozumným požiadavkám na zavedenie „manželstiev“ alebo registrovaných partnerstiev osôb rovnakého pohlavia. 

Podľa ľudí, ktorí podpísali petíciu, harmonicky môžu vychovať dieťa len otec a matka, pretože výchova je odpozorovaním vzorov. Už aj príroda to zariadila tak, že dieťa môžu prirodzenou cestou splodiť len muž a žena. "Pohlavné orgány človeka sú jedinými orgánmi, ktoré nie sú úplné v jednom tele a schopnosť reprodukcie získavajú až spojením muža a ženy. Muž a žena sa vzájomne dopĺňajú a tvoria nový celok, ktorý ich oboch  presahuje. Len plodivý typ vzťahu medzi mužom a ženou môže prirodzene pokračovať a vyústiť do splodenia detí, a má tak osobitnú hodnotu, ktorú žiadny iný medziľudský vzťah nemá," uvádzajú v liste prezidentovi.

Svoj názor na túto tému nám môžete posielať na redakcia@piestanskytyzden.sk pod heslom „SKUTOČNÝ PRIDE“. Vyjadriť sa môžete aj na facebookovej stránke Piešťanského týždňa.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava