Kedysi som v Piešťanoch chcel žiť, dnes tu nechcem ani zomrieť

  • Spravodajstvo
  • 23. júla 2012, 11:47
  • Autor:

Už roky sa vám chystám napísať, ale nič som nespravil, zrovna tak, ako sa za tie roky nič nespravilo s hotelmi Lipa, Slovan, s Červenou vežou, atď. Takmer v každom PT, ako aj teraz v č. 26, čítame na prvej strane len o kúpalisku Eva. O týždeň s plačom píšete, že sa zatvára Eva, na ďalší mesiac s jasotom, že sa otvára tá istá Eva a takto stále dookola. Ako keby sa nemohla za tie roky postaviť vedľa nová Eva alebo Adam a potom starú zrenovovať. Alebo ju zbúrajte a nestresujte ľudí.

[author][/author][copyright][/copyright][order]1[/order][contentimg][/contentimg]
Budovateľ kúpeľov i mesta by sa nestačil čudovať...
Veď na južnom Slovensku v malých dedinkách je viac bazénov ako v slávnych Piešťanoch. Stále sa tu žije z bývalej slávy a nostalgie. Tancovať sa tu dalo na 15 miestach, dnes na jedinom. Viem, zábava nie je meradlom kvality služieb, života a pod., ale aj to o niečom svedčí. Možno poviete, že za všetkým sú peniaze. Áno, ale sú mestá, ktoré majú menej peňazí a možno viac problémov, prídete tam o rok-dva a vidíte nové námestie, hotely, nové služby v slušnej kvalite i cenách aj bez veľkých článkov v regionálnych novinách. Ktoré iné mesto má diaľnicu, železnicu, kúpele, letisko. Žiadne. Lenže vám je aj toto na príťaž, tak to nechajte robiť ľudom, ktorí to vedia a chcú robiť!

Až na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom navŕtajú geotermálny vrt, tak tam vyrastie taký aquapark ako je Tatralandia, Bešeňová, Galandia a pod. a Piešťany ostanú ako jedna veľká zabudnutá dedina.

Tu jednoducho zastal čas. Ste ako za Čínskym múrom a zbadáte sa až vtedy, keď vás iní predbehnú a budete rozmýšľať, prečo sa tak stalo. Ale prečo by ste sa zaoberali veľkými vecami, keď sa môžete vyšantiť na takých maličkostiach, ako sú vyzváňajúce zvony a iné. To, že v meste chýbajú verejné WC, je zničený amfiteáter, služby, nikoho netrápi. Za peniaze, ktoré sa dávajú už roky za kúsok ľadovej plochy na pešej zóne, ste radšej mali postaviť verejné WC, a nie počas vianočných trhov sprísniť dohľad nad nedisciplinovanými ľuďmi.

A kam majú ísť, keď jediné verejné WC v meste nefunguje. Na stanicu? Našťastie, Aupark to zachránil. Utekajú odtiaľto kúpeľní hostia, ceny vysoké, služby mizerné, utekajú domáci za prácou do okolia. Už nemáte čo ponúknuť a z veľkých nadpisov čo bude sa nikto nenaje, to tu už raz bolo. Áno, všetko je v ľuďoch. Kto bude chcieť, aby to tu vyzeralo inak, musí hľadať spôsoby, ako to zmeniť. Výhovorky na to alebo ono sú o ničom. Už desať rokov nerobím v Piešťanoch, ale každý týždeň si tam prídem kúpiť PT, aby som bol v obraze. Kedysi som tam chcel bývať, dnes by som tam nechcel ani zomrieť.

Tu jednoducho zastal čas! A možno raz pôjde okolo sedliak na voze a povie: Táto veľká dedina bola kedysi krásnym kúpeľným mestom. Škoda, bude už neskoro! 

Čitateľ Stano
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín