Drogový díler z Brestovian skončil vo väzbe

  • Spravodajstvo
  • 23. júla 2012, 11:28
  • Autor:KR PZ

BRESTOVANY – Policajti odhalili dom, kde sa „varil“ pervitín. V noci zo štvrtka 19. júla na piatok 20. júla vykonali trnavskí policajti za pomoci pohotovostného policajného útvaru domovú prehliadku v rodinnom dome v obci Brestovany. Pri vstupe do domu zneškodnili policajti psa, ktorý na nich zaútočil. Vo vnútri zadržali šesť osôb a zaistili predmety potrebné na výrobu pervitínu a igelitové vrecká s kryštalickou látkou.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, pri prehliadke policajti zaistili množstvo stôp, ako nádoby z varného skla, igelitové vrecká s obsahom sypkých a kryštalických látok. Podobné látky sa nachádzali aj na barovom pulte v kuchyni, kde boli rozdelené do kôpok a rozsypané na sporáku. Ďalej zaistili aj viaceré sklené nádoby a bandasky s chemikáliami a rôzne náradie používané na výrobu metamfetamínu. Vo dvojitej podlahe na povale našli sklenú nádobu s bielou látkou. 

Zaistené stopy polícia zaslala na expertízne skúmanie na kriminalisticko-expertízny ústav. Z predbežného skúmania bolo zistené, že v dome sa nachádzalo 729 g efedrínu, ktorý slúži ako prekurzor na výrobu drogy a 36 g látky obsahujúcej metamfetamín, z ktorej by sa dalo vyrobiť minimálne 502 jednorazových dávok. Ich hodnota na čiernom trhu by predstavovala asi 3500 eur. 

"Na základe zaistených dôkazov policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 40-ročného muža z obce Brestovany, ktorý v dome býval. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, pričom v nedeľu (22.7.) ho polícia už eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny hrozí obvinenému odňatie slobody na desať až pätnásť rokov. Ostatné zadržané osoby boli po vypočutí políciou prepustené na slobodu," uviedla M. Kredatusová.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava