Zahlasujte za adrenalínové centrum v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 20. júla 2012, 16:09
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Mladí Piešťanci obľubujúci adrenalínové športy sa už roky sťažujú na slabé podmienky pre pestovanie svojho koníčka. Nežičlivým časom by malo urobiť koniec nové Adrenalín centrum. Projekt s umelou lezeckou stenou, U-rampou a inými atrakciami nám predstavil Radovan Pagáč. Spolu s kolegami z Občianskeho združenia Pro Civitate prihlásili piešťanské Adrenalín centrum do súťaže, v ktorej víťaz s najväčším počtom hlasov získa až 10 000 eur. O výstavbe centra môžete rozhodnúť aj vy – a to hlasovaním na internete.

Predstavte nám bližšie projekt Adrenalín centra. Čo zahŕňa? Máte už vytypovanú lokalitu, kde by mohlo stáť?
Myšlienku vybudovania Adrenalín centra v Piešťanoch nosím v hlave už dlhšie. Až teraz som sa tým začal intenzívnejšie zaoberať a riešiť veci okolo toho. Súčasťou projektu je lezecká stena, prípadne boulderingová stena. Okrem toho plánujeme vytvoriť aj priestor pre vybudovanie krytého skateparku s rôznymi prekážkami a U-rampou. Čo sa týka  miesta, zatiaľ nemáme nič konkrétne. V hre je niekoľko  lokalít – tých je však v Piešťanoch veľmi málo. Ideálnym miestom by bola nejaká hala s vysokým stropom, prípadne stará nevyužívaná kotolňa alebo sklad. 
Finančné prostriedky na realizáciu centra chcete získať aj z projektu Zlepšime SPPoločne Slovensko…
Podaný projekt v rámci súťaže SPP je prvým pokusom na získanie finančných prostriedkov na vybudovanie centra. Ak sa nám podarí získať pre projekt dostatok hlasov, môžeme získať dostatočnú sumu na jeho rozbehnutie. Samotný projekt si však vyžaduje náklady vo výške 15 000 až 20 000 eur. Samozrejme sa budeme pokúšať zháňať finančné prostriedky aj inde a ďalej – mimo grantového kola SPPoločne. Veľmi radi by sme zrealizovali samotnú myšlienku Adrenalín centra, ale tento projekt je veľmi závislý od množstva finančných prostriedkov, ktoré sa nám podarí získať. 

Pomôžte vybudovať v Piešťanoch Adrenalín centrum. Zahlasujte

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava