V Piešťanskom týždni pripravujeme

  • Spravodajstvo
  • 20. júla 2012, 13:50
  • Autor:red

Opäť tu máme piatok a s ním aj naše pravidelné nahliadnutie do redakčnej kuchyne Piešťanského týždňa. Šéfredaktor je síce na zaslúženej dovolenke, ale redaktori pracujú usilovne aj naďalej. Prezradíme vám aspoň zopár tém, ktorým sa budeme venovať v PT.

Regiónom sa prehnala búrka, akú nezažili ani pamätníci

Takú búrku sprevádzanú silným vetrom, lejakom a ľadovcom Piešťanci, Vrbovčania a obyvatelia okolitých dedín už dávno nezažili. Veterná smršť, ktorá sa regiónom prehnala vo štvrtok 19. júla v popoludňajších hodinách, brala strechy, lámala a vyvracala z koreňov stromy. Následky po nej odstraňovali nielen hasiči, ale i pracovníci Služieb mesta Piešťany. 

Stavbu storočia chcú mať hotovú do októbra

Piešťanskú kolonádu domáci pred pár mesiacmi prekrstili na stavbu storočia. Svoju omladenú tvár začala získavať ešte v roku 2011, no dodávateľ – spoločnosť Eurobuilding ju nedokončili. V súčasnosti radnica ukončila zmluvný vzťah s touto firmou a na rade je výber nového partnera, ktorý rekonštrukciu dokončí. 

Vyhlásili súťaž na obnovu mestského parku

Piešťanská radnica uverejnila výzvu, podľa ktorej sa majú hlásiť záujemcovia o prípravu návrhov krajinársko-architektonické riešenia obnovy časti mestského parku. Architektov svojim spôsobom predbehlo počasie a silný vietor, či búrka sa postarali vo štvrtok 19. júla  o zmenu výzoru tejto mestskej časti.

Piešťanka je majsterkou sveta vo wakeskate

Piešťanská rodáčka Zuzana Vráblová (22) je dvojnásobnou majsterkou sveta a trojnásobnou majsterkou Slovenska v jazde na wakeskate. Svoju kariéru začala v Ratnovskej zátoke na vodných lyžiach, no neskôr presedlala na wakeskate. Wakeskating patrí medzi mladé športy, a aj preto sa nám ho Zuzana pokúsila priblížiť.

Ernest Slabý vyrezal Máriu Magdalénu

Dva a pol metra vysoká socha svätej Márie Magdalény z lipového dreva zdobí od nedeľných hodov areál šteruského kostola. Zasvätili ho práve tejto kajajúcej sa hriešnici. Drevenú sochu svätice bez nároku na odmenu z poškodenej asi 240 rokov starej lipy vytesal miestny ľudový rezbár Ernest Slabý. Strom vypílili na konci marca, pretože zospodu odhníval.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava