V októbri otvoria v Piešťanoch prvú vysokú súkromnú školu

  • Spravodajstvo
  • 19. júla 2012, 11:08
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Vláda povolila vznik Vysokej školy Goethe Uni Bratislava. Ide o prvú súkromnú vysokú školu za éry ministra školstva Dušana Čaploviča, ktorá dostala zelenú.
Jednu z jej fakúlt – Fakultu cestovného ruchu so študijným programom – manažment kúpeľníctva a hoteliérstva otvoria už v októbri tohto roku v bývalej budove Stredného odborného učilišťa vodohospodárskeho na Komenského ulici v Piešťanoch.

„Súhlas akreditačnej komisie s udelením štátneho súhlasu vnímam ako satisfakciu za 3500 strán rôznych dokumentov potrebných na schválenie vzniku našej vysokej školy. Od pondelka bude k dispozícii webová stránka, kde sa budú môcť do jednotlivých štúdijných odborov hlásiť záujemcovia o štúdium,“ prezradil nám vedúci pracovnej skupiny prof. Prof. JUDr. Jozef Klimko DrSc., ktorá pripravovala dokumentáciu pre žiadosť na povolenie vzniku vysokej školy.

„Budovu bývalého vodohospodárskeho učilišťa TTSK prenajal v roku 2010 spoločnosti Unicentrum na 15 rokov," uviedol hovorca Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Ivan Krajčovič. Práve pod hlavičkou tejto spoločnosti bude v Piešťanoch v prevádzke ďalšia vysoká škola. „Myslím si, že práve Piešťany sú pre fakultu kúpeľníctva a hoteliérstva predestinované. Spoluprácu na rôzne odborné stáže nám prisľúbil aj generálny riaditeľ Slovenských liečebných kúpeľov Klaus Pilz,“ zhodnotil situáciu prof. Klimko, ktorý sa organizačne chystá na Komenského ulici rozbehnúť fungovanie novej fakulty. Prihlášky si budú môcť záujemcovia o štúdium posielať pravdepodobne už od budúceho týždňa, kedy od pondelka 23. Júla bude k dispozícii webová stránka Vysokej školy Goethe Uni Bratislava.

Pretože budovu vodohospodárskeho učilišťa treba pripraviť na nový školský rok, pravdepodobne sa začne s jej rekonštrukciou.“Zrejme všetko nestihneme do októbra, ale s rekonštrukčnými prácami sa začne čo nevidieť,“ zdôraznil.

Rektorom novej univerzity bude prof. Ing. Juraj Stern PhD., predseda správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) a bývalý rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Aj tejto téme sa budeme bližšie venovať v pripravovanom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila