Blog Petra Remiša: Kauza Bezák

  • Blogy / Blogy
  • 18. júla 2012, 08:09
  • Autor:

Axl na mňa čakal v saune v nemenovanom piešťanskom hoteli. Bez roztrhaných rifieľ a bodkovanej šatky pripomínal fínskeho elektrikára. V lepšom prípade toho chlapíka, čo nám v kancli mení tonery.

Skoro som ho nespoznal. Tento pupkatý ujček vôbec nevyzeral ako vychudnutý hipík, s ktorým sme v 80. rokoch naháňali kozy na farme v Indiane. Ani v saune si neskladal dole slnečné okuliare a zlatú reťaz z krku. 

Spustil som na neho zhurta: „Prečo si vyhodil toho Bezáka?!“

(Mohol som si ten tón dovoliť, veď sme spolu, takpovediac, husy pásli.) 

Rocker sa ošíval. S gitaristom Bezákom z Piešťan hral ešte len pár týždňov a nedávno ho pasoval do funkcie arcigitaristu – čo znamená, že mohol vystupovať v klobúku, ktorý nosil jeho predchodca Slash.

„Čo som mal robiť? Prerastal mi cez hlavu,“ začal Axl. „Odmietol Slashov cylinder, že nebude šaškovať v odeve černokňažníka. Okrem toho presadzoval ľudovky. Miesto Welcome to the Jungle raz spustil Sedí Sokol na javori…  Čistý prúser!“

Keď sa slovenský muzikant začal sprchovať s osobami pochybnej povesti a hrať len za konzumné, pohár trpezlivosti pretiekol. Axl ho vyšupol. Ale nečudujem sa. Sám som kedysi muzicíroval s jedným neposlušným Bezákom.

Trieskal do gitary mimo rytmu, tak sme mu nakoniec prestrihli kábel.

Nech sa naučí počúvať kapelníka!
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard