Piešťanský týždeň 29 aj s prílohou

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2012, 15:19
  • Autor:red

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktorý nájdete v predaji od utorka 17. júla, vám redaktori opäť prinesú ucelený prehľad mapujúci udalosti v Piešťanoch a regióne. V čísle 29 tentoraz nájdete aj samostatnú prílohu!

Guns N´Roses pripravili trojhodinovú skvelú šou

Piešťany zažili koncert, ktorý tu pravdepodobne v histórii rockovej hudby nemal obdobu. Piatok trinásteho júla 2012 bol takmer celý usmoklený, no získal tiež jedno prvenstvo. Legendárna hardrocková kapela Guns N´Roses navštívila Slovensko po prvýkrát. Skupina združená okolo speváka Axla Rosea zahrala nielen nové skladby s posledného albumu Chinese democracy, ale v playliste mala aj staré osvedčené hity. 

Prúdy SÚ VIP plážou Piešťancov

Aj keď horúčavy, ktoré na začiatku júla dosahovali v našich končinách dosť nezvyčajné – až 37-stupňové rekordy sú už minulosťou, leto ešte neskončilo. A tak mnohí rodičia, ktorí nemajú nazvyš dovolenku či financie, určite premýšľajú, kam pôjdu so svojimi ratolesťami v popoludňajšom čase a cez víkend. Najlacnejšie a asi aj najbližšie sa Piešťancom javia Prúdy. Váh pri Bodone je čistý, voda pri brehu siaha po členky, problémy pri vstupe majú iba ľudia citliví na kamienky.

Rušenie nočného pokoja je nekončiaci problém

Mestská polícia takmer celé leto neustále rieši sťažnosti na rušenie nočného pokoja. V predchádzajúcich týždňoch sa takýchto oznámení, aj kvôli pretrvávajúcim vysokým vonkajším teplotám, nazhromaždilo v Piešťanoch viac. 

Vrbovské vetry – najbláznivejší festival v strede vesmíru

Na šiestom ročníku hudobno–recesistického festivalu Vrbovské vetry sa odohralo hneď niekoľko historických momentov. Aj tých recesistických, aj tých hudobných. Medzi tie prvé patril – po prvýkrát v dejinách vôbec – veľkolepý príchod precedu Húpacého kona, pod ktorého záštitou sa podujatie koná. Na plochu futbalového štadióna zosadol za veľkých ovácií priamo z vrtuľníka!

Duboviansky kostolník mal aj zväzácku svadbu

Už päťdesiat rokov vchádza cez zadné vráta do kostola, aby pripravil všetko potrebné na svätú omšu. Skôr, ako vstúpi zodadu do sakristie sa prežehná, pomodlí a opäť prežehná. Za päťdesiat rokov vernej služby mu zbeleli vlasy, pribudla palička, okuliare, volnejšie sandále, ku ktorým sa už nemusí ohýbať, aby ich zapal. Držia pevne na nohách. Tak pevne – ako pevná je jeho viera v Boha. Na každú omšu, ktorá nie je ničím iným, než oslavou Novej Zmluvy človeka s Bohom sa chystá dôkladne ako ženích na sobáš. Kostolník Bohumil Strečanský z Dubovian (80). Odmenil ho pápež i arcibiskup.

Hokejové vedenie diskutovalo s fanúšikmi

Na zimnom štadióne v Caffe Bare 37 sa vo štvrtok podvečer uskutočnila otvorená diskusia medzi klubovým vedením a fanúšikmi. Z vedenia ŠHK 37 Piešťany boli prítomní prezident klubu Jaroslav Lušňák, generálny manažér Jaroslav Laifer, tréner A-mužstva Milan Klement a asistent trénera Roman Sýkora.

Kanoista Róbert Erban oslávil štyridsiatku

Piešťanský rodák, účastník štyroch olympiád a niekoľkých svetových šampionátov, kanoista Róbert Erban oslávil 9. júla jubilejné 40. narodeniny. Na olympiádach si vybojoval dvakrát štvrté miesto a raz skončil ôsmy. V súčasnosti sa venuje najmä trénovaniu piešťanskej vodáckej mládeže. S oslávencom sme sa porozprávali. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek