Kým spali, vykradol ich mladý zlodej

  • Spravodajstvo
  • 13. júla 2012, 09:21
  • Autor:KR PZ/RED

TRNAVA – Len osemnásťročného Borisa z Trnavy obvinila polícia z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Mladík využil príležitosť a cez pootvorené okná či balkónové dvere sa vlúpaval v skorých ranných hodinách do bytov, kde odcudzil počas spánku majiteľov elektroniku, starožitnosti i finančnú hotovosť. Vo väzení si môže posedieť maximálne tri roky.

Pootvoriť okno na vetranie sa neoplatilo majiteľovi prízemného bytu na Ulici J. G. Tajovského v Trnave. 17. júna v skorých ranných hodinách využil príležitosť mladý zlodej, ktorý odstránil ochrannú sieťku z okna a ľahko sa dostal do bytu. Zo spálne odcudzil notebook, fotoaparát a videokameru. Neobišiel ani detskú izbu, odkiaľ si odniesol ďalší notebook s príslušenstvom. S lupom v hodnote viac ako 2000 eur z miesta činu ušiel. Osemnásťročný Trnavčan si nenechal ujsť ani ďalšiu príležitosť kradnúť. Do bytu na Vajanského ulici v Trnave vnikol tentoraz cez pootvorené balkónové dvere. Z bytu odcudzil šperkovnicu so starožitnosťami a šperkami a pánsku peňaženku s finančnou hotovosťou. Majiteľke sposobil škodu vo výške viac ako 21 600 eur.

V oboch prípadoch okradol majiteľov bytu počas ich spánku. "Obvinený mladík bol za obdobný skutok v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený. V súčasnosti sa nachádza v cele policajného zaistenia. Poverený policajt z Trnavy už spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uviedol trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela