Máme vynovený prevádzkový poriadok pohrebísk

  • Spravodajstvo
  • 11. júla 2012, 11:41
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Zástupcovia Piešťan po niekoľkých odkladoch schválili nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým sa určuje prevádzkový poriadok pohrebísk v meste. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo štvrtok 28. júna opäť k schvaľovanej úprave nariadenia odznela kritika.

Iniciátorom bol nezávislý poslanec Jozef Malík: „Nariadenie by malo vychádzať ľuďom v ústrety. Cenník za služby sa mi zdal krátky a mnohé položky sú spojené do takých balíčkov. Občan má právo si vybrať to, čo potrebuje a na čo má prostriedky. Svojimi návrhmi uznesení som chcel, aby sa tiež posúdila efektivita strediska pietnych služieb i z toho dôvodu, že mnohé samosprávy sa rozhodli ísť smerom súkromných spoločností, a tak ušetriť financie v mestskom rozpočte.“

Jozef Malík poslaneckým kolegom predostrel niekoľko príkladov nariadení, ktoré platia napríklad v Trnave či v Seredi. VZN krajského mesta obsahuje v cenníku 40 položiek, kým v Piešťanoch je ich 18. V Seredi má pohrebiská na starosti súkromná firma. Mestský poslanec upozornil aj na to, že ceny v krajských mestách ako Trenčín či Trnava sa napríklad za dvojhrob pohybujú v rozmedzí 40 až 50 eur, v Piešťanoch je to 90 eur.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní PT, ktorý nájdete v predaji od utorka 10. júla. Stiahnuť si ho môžete aj ako PDF na webe Piešťanského týždňa v sekcii Noviny na stiahnutie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj