Klaudiina kuchyňa: Pečené stehná s ryžou a červenou repou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. júla 2012, 15:26
  • Autor:

A je to tu! Zajtra odchádzam s manželom k moru. Nervozita, panika, ktorá vrcholí vždy hádkou, na čo mi manžel odpovie, že so mnou nikam nejde. Vždy! Aj u vás je to tak? Takže balím kraťasy, sandále, tričká, a aby som nezabudla – dvoje plavky, osušky, sprcháče, šampóny, opaľovacie krémy, nejaké lieky… (Pozor, toto nie je recept!) „Nemáš zubnú kefku?“ ozve sa pán domu. „Ja si ešte zuby budem umývať!“ A do tohto ešte rýchlo navariť! Takže, milé dámy, slečny, gazdinky a blondínky, dnes takú „rýchlovečku“, lebo nestíham – pečené stehná s ryžou a červenou repou.

POTREBUJEME: 5 ks kuracích stehien, 0,5 kg ryže, červenú repu.

PRÍPRAVA: Kuracie stehná umyjeme, nasolíme, uložíme na plech a pečieme asi 45 minút na 200 oC. Pred koncom dáme zagrilovať na päť minút.

Medzitým som zbalila paštéty, konzervy, malinovky, šumienky a keksíky. Môj muž na to: „Ja nepôjdem ako český sedlák s konzervami. Zbaľme sa do jedného veľkého batohu a je to!“ Keď si predstavím, čo všetko chcem brať, do batoha to určite nenapchám, a to som skoro zabudla šminky a parfum! Panika, des. Kura vyťahujem z rúry, ešteže nezhorelo. Neznášam hádky o ničom. Ale viem aj to, že keď už budem sedieť v autobuse vedľa môjho muža, budeme sa držať za ruky a usmievať sa – a o tom je tá krásna spoločná cesta životom. Tak, kočky moje zlaté, ja sa s vami na dva týždne lúčim. A držte mi palce. Keď sa vrátim domov, napíšem vám, ako bolo.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava