Hlbockým priniesli bábätko komináriky

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 10. júla 2012, 15:07
  • Autor:Vierka Dusíková

PIEŠŤANY – „S veľkou radosťou a vďačnosťou Bohu vám zvestujem, že sa nám narodil utešený chlapček – Jakubko (3760 g, 53 cm). Myslite na nás v modlitbách,“ napísala nám 1. júla sms-správu z piešťanskej pôrodnice šťastná osemnásobná mamička Katarína Hlbocká.

Jej manžel Peter každý deň aj s deťmi navštevovali Katku v pôrodnici až do chvíle, kým ju nepustili v sobotu domov. „Som šťastná, že som doma. Po siedmich spontánnych pôrodoch som prežila aj cisársky rez, bolo to náročnejšie ako pri klasickom pôrode,“ posťažovala sa Katarína a zadívala sa na svoje ôsme dieťatko, ktoré prinieslo do rodiny ešte viac radosti, než jej tam majú. Dieťa, ktoré si už po týždni dokázalo držať hlávku, uzrelo svetlo sveta aj vďaka šikovnosti dvoch pôrodníkov – MUDr. Ladislava Glesa a MUDr. Petry Strakovej.

Vnúčika si do Piešťan prišla vystískať aj babička z Bolerázu – Helena Hlbocká a hneď na druhý deň brala na prázdniny trinásťročného Michala, ktorý sa tešil na svojho bratranca. „Miško, ale babičke budeš aj pomáhať,“ zvážnela mama Katarína. Bábätko pritom držala v náručí pohodlne usadená v obrovskej sedačke. Jakubko najskôr pil mliečko, potom si na chvíľu zdriemol a vzápätí začal putovať z ruky do ruky. Každé z Hlbockých detí – mladšie aj staršie – si ho podávali ako mačiatko. Popestovala si ho 21-ročná Mária, sedemnásťročná Anička i o dva roky mladšia Petra. Vyfotil sa s ním aj Miško (13) i jeho bratia – desaťročný Juraj a päťročný Martin. Chýbal iba najstarší súrodenec – 23-ročný Jozef, ktorý trávil víkend vo Zvolene.

„A tu máme ešte niečo – malých kominárikov,“ odhrnul Peter Hlbocký vínnu révu v záhrade a odkryl uvité hniezdo, z ktorého vytŕčalo hlávku hladné vtáčatko. „Žeby aj komináriky vedeli, kde si majú uviť svoje hniezda?“ premýšľali sme cestou do redakcie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava