V Piešťanskom týždni 28 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2012, 15:27
  • Autor:red

Opäť tu máme začiatok nového pracovného týždňa. Pre niektorých nie veľmi lákavá realita… No už v utorok 10. júla nájdete na pultoch novinových stánkov a vo vybraných obchodoch ďalšie číslo vášho-nášho regionálneho týždenníka Piešťanský týždeň. Aj toto vydanie sme pre vás pripravovali s elánom… Čo sa v ňom dočítate?

Niektorí veriaci kvôli Bezákovi do katedrály nevstúpili

Svoj názor na odvolanie trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka prejavilo v nedeľu 8. júla asi sedemdesiat ľudí pred poludňajšou svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave tak, že zostali stáť pred chrámom. Práve tieto omše v katedrále najčastejšie celebroval arcibiskup Bezák, pred týždňom tu prečítal aj list o jeho odvolaní. Oveľa viac ľudí však protest proti jeho odvolaniu ignorovalo a na svätú omšu prišli.

Poľnohospodárom z Piešťan rozkradli kovové časti závlah

Sucho, ktoré už viac ako pol roka postihuje aj náš región, má katastrofálne následky. Očakávajú sa len asi 60-percentné výnosy. Na niektorých miestach a pri niektorých plodinách aj nižšie. Najhoršie je na tom repka olejná, jarný jačmeň i pšenica. Obilniny aj repka zahoreli, pustili sa do nich škodcovia a choroby. Väčšina družstiev musela repku vyorať. Poľnohospodári sú zdrvení.

Máme vynovený prevádzkový poriadok pohrebísk

Zástupcovia Piešťan po niekoľkých odkladoch schválili nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým sa určuje prevádzkový poriadok pohrebísk v meste. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo štvrtok 28. júna opäť k schvaľovanej úprave nariadenia odznela kritika.

Na Guns N´Roses sa zatiaľ chystá 10-tisíc fanúšikov

Na koncert Guns N´Roses (GNR) v Piešťanoch sa podľa informácií organizátorov zatiaľ chystá 10-tisíc ľudí. Areál je nachystaný na dvojnásobný počet návštevníkov. O legendu hardrockového neba Axla Rosea má záujem aj zástup – zatiaľ sto akreditovaných novinárov. Ako je však na piatok 13. júla pripravené mesto?

Piešťanka Denisa Haasová slúžila v Afganistane

Nadporučíčka Denisa Haasová z Piešťan bola jednou zo štyroch slovenských žien, ktoré sa v júni po polročnej službe vrátili z Afganistanu. Slovensko sa tak definitívne zaradilo k armádam väčšiny krajín NATO, ktoré do operácie ISAF vysielajú nielen mužov.

Bažant Pohoda 2012: Mozaika z 33 tisícov subjektívnych čriepkov


Na tri dni, od štvrtku do nedele uplynulého týždňa, sa trenčianske letisko tak ako každý rok premenilo na mestečko s tridsiatimi tisícmi obyvateľmi. Ako keby sa celé Piešťany presťahovali… O Pohode sa nedá napísať nič objektívne. Jej úplná mozaika by sa musela skladať z 33 tisíc podôb. Za tých pár dní uvidíte a počujete a zažijete toho toľko, že na konci už máte v hlave riadny chaos, z ktorej sa dajú vyskladať len subjektívne čriepky.

Filip Hološko sa vrátil cez dovolenku aj do Piešťan

Piešťanský rodák, hráč tureckého Besiktasu Istanbul a slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko, strávil dovolenku po nie veľmi vydarenej sezóne nielen v Piešťanoch, ale pozrel sa aj do zámoria. Filip odohral túto sezónu v tureckej lige 26 zápasov, v európskych ligách deväť a v drese Slovenska nastúpil sedemkrát, pričom dohromady strelil sedem gólov.

Na Vlada Plulíka spomínali na Sokolích skalách

Piešťanského rodáka, známeho slovenského horolezca, vytrvalostného a horského športovca Vlada Plulíka si pripomenuli vyznávači horolezectva a turistiky podujatím na Sokolích skalách. Bol to už štvrtý ročník spomienky, ktorá sa uskutočnila počas posledného júnového víkendu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava