Niektorí veriaci pre odvolanie Bezáka nevstúpili do katedrály

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2012, 09:03
  • Autor:sita

TRNAVA – Svoj názor na odvolanie trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka prejavilo v nedeľu 8. júla asi sedemdesiat ľudí pred poludňajšou svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave tak, že zostali stáť pred chrámom. Práve tieto omše v katedrále najčastejšie celebroval arcibiskup Bezák, pred týždňom tu prečítal aj list o jeho odvolaní. Oveľa viac ľudí však protest proti jeho odvolaniu ignorovalo a na svätú omšu prišli.

Podporu arcibiskupovi Bezákovi prišiel pred katedrálu vyjadriť aj trnavský evanjelický farár Rastislav Hargaš. Podľa neho sa ľudia len pýtajú, kde je pravda a prišiel sa pýtať aj on. To, že ľudia nevstúpili do kostola, je podľa neho legitímne vyjadrenie názoru. ,,Ja netvrdím, že v kostoloch je vždy všetko kóšer,“ povedal Hargaš s tým, že zhromaždenia na podporu odvolaného arcibiskupa nie sú namierené proti niekomu, ale za niekoho. Ľuďom, ktorí zostali pred katedrálou, najviac chýbajú dôvody jeho odvolania. Viacerí z nich potvrdili, že sväté omše navštívili v iných trnavských kostoloch. 

Organizátori dvoch trnavských zhromaždení na podporu odvolaného Bezáka nemienia v ich organizovaní pokračovať, od všetkých ďalších aktivít sa dištancovali. Nedeľné protestné nevstúpenie do katedrály bolo organizované na internetovej sociálnej sieti.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín