Pozor na vodu – môže byť špinavšia!

  • Spravodajstvo
  • 4. júla 2012, 13:21
  • Autor:

Sídlisko ADAM TRAJAN -Od budúceho pondelka do piatka by si obyvatelia žijúci na Sídlisku A. Trajan v Piešťanoch mali dať pozor na to, čo im potečie z vodovodných kohútikov. Vodárne sa totiž chystajú v niektorých z domov vymeniť sekvenčné uzávery v dvoch šachtách. Sledujte oznamy, ak sa to bude týkať práve vás, nielenže vám odstavia vodu, ale aj keď ju pustia, neoplatí sa ju ani piť, ani púšťať automatickú práčku.

   Trnavská vodárenská spoločnosť informuje obyvateľov: „V 28 týždni t. r.  od 9.7.2012 – 13.7.2012 bude realizovaná našou spoločnosťou výmena   6 ks sekčných uzáverov v dvoch šachtách verejného vodovodu na sídl. A. Trajan. Po ukončení  prípravných prác bude dotknutým odberateľom v bytových domoch  prerušenie dodávky vody vopred  oznámené.  Náhradné zásobovanie bude zabezpečené cisternami. Obyvateľov sídliska i priľahlých oblastí upozorňujeme, že zmenou prúdenia vody vyvolanom prerušením dodávky vody očakávame zhoršenie senzorických vlastností dodávanej vody – rozptýlenie usadených častíc a ich prienik cez vodovodné prípojky do výtokových armatúr.

Doba trvania rozptylu resp. usadenie týchto častíc sa nedá časovo ohraničiť. Zo skúseností ide o časový limit cca 6 – 24 hodín.

V nežiaducom smere ovplyvnená senzorická kvalita vody je zdrojom obáv odberateľov, avšak rozptýlený sediment v nízkych koncentráciách je zdravotne i hygienicky nezávadný. Pri koncentráciách vyšších odporúčame vodu používať iba na úžitkové účely. Ďakujeme za pochopenie.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava