Driftéri drali na letisku pneumatiky

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. júla 2012, 15:15
  • Autor:Martin Sarvaš

Okrem rockerov na Topfeste si prišli na svoje tento víkend aj priaznivci motorizmu a najmä fanúšikovia driftovania (riadený pretáčavý šmyk motorového vozidla). Od piatku až do nedele totiž na letisku prebiehal jeden zo závodov seriálu Majstrovstiev sveta v drifte, tzv. „King of Drift“. Piešťanským víťazom sa stal Rumun Ciortan Calin. Hoci mali byť súčasťou programu aj nočné jazdy dragsterov, na letisko sa dostavil iba jeden, takže bola táto disciplína zrušená. Pod príspevkom nájdete video z akcie.

Na podujatí sa zúčastnilo 50 pretekárov z Rakúska, Maďarska, Švajčiarska, Rumunska, Talianska, Poľska a z Austrálie, slovenských zástupcov bolo osem. V piatok bola akcia zahájená voľnym tréningom a večer spanilou jazdou centrom Piešťan. V sobotu sa konala kvalifikácia do TOP 32 a v nedeľu nasledovali tzv. „drift battles“. V nich jazdili tesne za sebou vždy dvaja jazdci a do ďalšieho kola postupoval lepší. Hodnotená bola technika jazdy a uhol, do ktorého pretekári dostávali svoje autá. Rozhodcovia si pomáhali pri rozhodovaní telemetrickými zariadeniami, preto nimi muselo byť vybavené každé vozidlo.
Do finále sa prebojoval Rumun Calin s BMW radu 3. Proti nemu stál maďarský pretekár Kerényi s novším typom toho istého auta. V tomto súboji po niekoľkých vyrovnaných jazdách vyhral Calin. V boji o tretiu priečku sa stretli dvaja Poliaci. Pekala s BMW a Karkosik s Nissanom Silvia. V poľskom dueli nakoniec zvíťazil Pekala.

Pozrite si video ako sa cez víkend driftovalo na piešťanskom letisku.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava