Poslanci chcú vedieť viac o činnosti SMP

  • Spravodajstvo
  • 3. júla 2012, 10:43
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Riaditeľ Služieb mesta Piešťany (SMP) Ernest Jančina predložil mestským poslancom na schválenie prehľad hospodárenia tejto príspevkovej organizácie. Počas mestského zastupiteľstva vo štvrtok 28. júna poslanci v uznesení rozhodli, že v budúcnosti chcú vidieť podrobnejšie spracovanú túto správu.

„Môj zámer bolo získanie prehľadu, čo SMP robia, čo vládzu, nevládzu prevádzkovať v oblasti zelene. Ešte nikdy sme nemali v rukách podrobnejší materiál o činnosti tejto organizácie. Chcela by som vedieť, čo robíme napríklad na európskej úrovni, v čom zaostávame. Primárne mi išlo o zeleň, zistiť napríklad koľko a ako sa kosí v jednotlivých lokalitách, či počty výrubov a výsadieb. Iba na stredisko zelene ide takmer 700-tisíc eur ročne. Preto som dala návrh na uznesenie, aby sme vedeli pri príprave budúceho rozpočtu SMP, ako sa s týmito peniazmi nakladá,“ povedala pre Piešťanský týždeň poslankyňa Eva Wernerová.

Nezávislej poslankyni sa zdalo, že jedna strana o zeleni vo vyhodnotení rozpočtu SMP je málo. Podľa nej by sa s podrobnejšou správou lepšie pripravoval budúci rozpočet organizácie. Viceprimátor Piešťan Timotej Miština sa počas rokovania vyjadril, že jemu obsah terajšej správy vyhovuje a nepotrebuje ďalšie dodatočné informácie.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava