Elektrárňa a Eureka centrum znovuožíva aj v zahraničí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2012, 14:13
  • Autor:Ján Karásek

PIEŠŤANY – Študenti od Fínska po Turecko a od Portugalska až po Sibír, celkovo 40 zo sedemnástich krajín Európy, si počas workshopu konaného pod názvom Nové tváre pre opustené miesta vzali na mušku práve národnú kultúrnu pamiatku Elektrárňa Piešťany. Minulý týždeň v utorok pricestovali do kúpeľného mesta, aby z neho odcestovali so skvelými ideami na Eureka centrum, ktoré v elektrárni začalo vznikať od 26. apríla.

Ich nápady smerovali aj k vytýčeniu špeciálnych chodníkov a trás mestom, ktoré by boli symbolmi rôznych druhov energie. Trasy by mali označovať smerovníky v tvare vtáka sediaceho na elektrickom vedení, ktorý by spĺňal multifunkciu nielen ukazovateľa smeru, ale aj širšieho informačného zdroja. „Zo študentov priam sršala silná pozitívna energia. Hravo pracovali aj s témou veľkého počtu cyklistov v meste. Tí ich veľmi zaujali a mnohé z nápadov sa viazali práve na tému cyklistiky a energie vynaloženej na cestovanie týmto ekologickým spôsobom,“ uviedol pre Piešťanský týždeň hovorca Západoslovenskej energetiky (ZSE) a krstný otec myšlienky revitalizácie elektrárne Ján Orlovský.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava