V Piešťanskom týždni 27 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 2. júla 2012, 15:30
  • Autor:

PIEŠŤANY – V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa nájdete opäť množstvo kvalitného čítania z Piešťan a regiónu. Z obsahu čísla 27 vyberáme niekoľko tém.

Chcú dotiahnuť investíciu za milión eur

Mestské zastupiteľstvo rokovalo o predbežnom súhlase s podaním žiadosti radnice o dotáciu Slovenského zväzu ľadového hokeja na výstavbu novej tréningovej haly. Žiadosť bolo treba podať do piatka 29. júna a v prípade, že by mesto bolo úspešné, Piešťany by mohli dostať milión eur na výstavbu športovej tréningovej haly.

Významný český hoteliér má plány expandovať do Piešťan

Bol kadečím. Baníkom, posunovačom na železnici, kuričom, riaditeľom hotela. Vyvážal nanuky do Poľska a dovážal čaj z Chile. Nakoniec vybudoval impérium čítajúce sieť štyridsiatich piatich hotelov. Rodák z Trnavy poškuľuje po kúpeľnom meste. A možno ešte o ňom budeme počuť. Piešťanskému týždňu poskytol exkluzívny rozhovor Viliam Sivek.

Rútil sa 135 km/h, kočík a ženy nabral v „stovke“

Rýchlosť, ktorou šiel 25-ročný vodič BMW 5. decembra minulého roku po Bratislavskej ceste, kde zrazil dve ženy s dieťaťom v kočíku, je známa. Znalec z odboru dopravy popísal štyri rôzne rýchlosti, ktorými sa auto rútilo po nočnej ceste v smere od sídliska A. Trajan k cintorínu. Prvý raz narazilo rýchlosťou 135 km/ h do obrubníka, následne sa rýchlosť znížila na 114 km/h – touto zdemoloval lampu pouličného osvetlenia, od lampy sa jeho auto odrazilo do žien s kočíkom, ktorý zdemoloval rýchlosťou 100 km/h, a následne vrazil do stromu rýchlosťou 50 km/h.

Primátora Vrbového odsúdili za výtržníctvo

Primátora Vrbového Jána J. odsúdil v piatok 29. júna Okresný súd v Trnave za výtržníctvo na trest odňatia slobody v trvaní päť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Rozsudok nie je právoplatný, obhajoba sa chce voči nemu odvolať.

Topfest: Hororovo-hardrockový Lordi hrali na požičaných nástrojoch

Extrémne teplo a ani kvapka dažďa a žiadne blato. Samozrejme však kopec skvelej hudby a davy rozvášnených fanúšikov. To bol deviaty ročník festivalu Topfest, ktorý mal tento rok premiéru na piešťanskom letisku. Organizátori postavili dve hlavné pódiá hneď vedľa seba, tak sa prestávky medzi vystupujúcimi skrátili na minimum.

Antickí bohovia opäť dozerajú na Thermiu Palace

Antické a ďalšie sochy, ktoré zdobili okolie a areál hotela Thermia Palace, sú po rekonštrukcii opäť na svojom mieste. Sedem skulptúr sa do Piešťan vrátilo 26. júna.

Na letisku drali pneumatiky drifteri

Okrem rockerov na Topfeste si prišli na svoje tento víkend aj priaznivci motorizmu a najmä fanúšikovia driftovania (riadený pretáčavý šmyk motorového vozidla). Od piatka do nedele totiž na letisku prebiehal jeden zo závodov seriálu Majstrovstiev sveta v drifte, tzv. King of Drift. Víťazom sa stal Rumun Ciortan Calin.

Piešťanci Vrábel a Michalec v Slovenskom Rally Pohári

Tento rok sa po prvýkrát predstavuje v Slovenskom Rally Pohári (SRP) piešťanská posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec. Zatiaľ sa odohrali tri z celkových šiestich pretekov. Tento víkend sa konal piaty ročník rally v Lubeníku, na ktorom Piešťanci skončili piati. V priebežnom poradí všetkých kategórií SRP sa zatiaľ nachádzajú na ôsmom mieste. Naši pretekári jazdia na japonskom Daihatsu Charade 4WD. Tento model automobilu je unikátom v celej histórii SRP.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav