Do I. ligy zaradili Prievidzu, farmy nemôžu do play-off

  • Hokej / Šport
  • 2. júla 2012, 08:14
  • Autor:sita

TRNAVA – V novom ročníku druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bude hrať opäť dvanásť klubov, na štvrtkovom zasadnutí Združenia oddielov a klubov I. ligy (ZOK) zaradili medzi účastníkov aj Prievidzu. Klub z hornej Nitry nahradí v I. lige Piešťany, ktoré sa dostali namiesto Slovana Bratislava do extraligy.

Okrem Prievidze budú v novej sezóne druhej najvyššej súťaže hrať aj hokejisti Bardejova, Spišskej Novej Vsi, Detvy, Liptovského Mikuláša, Michaloviec, Senice, Prešova, Topoľčian, Trnavy, Považskej Bystrice a Trebišova, ktorý si musel prvoligovú príslušnosť vybojovať až v baráži s Partizánskym.

V I. lige sa bude v sezóne 2012/13 hrať už iba v jednej skupine, na tímy čaká celkovo 44 zápasov. Nasledovať bude play-off, do ktorého však už po novom nebudú môcť zasiahnuť farmárske kluby extraligistov. Hracími dňami v I. lige budú v sezóne 2012/13 utorok a piatok a v niekoľkých prípadoch aj nedeľa. "Chceme sa vyhnúť prípadu z minulej sezóny, keď súťaž vyhral farmársky tím. Obmedzujeme preto farmám možnosť hrať play-off. Farmársky štatút avizovali tri mužstvá, ale rokovania ešte neuzavreli. Počkáme si do budúceho týždňa, koľko z nich bude mať štatút a potom definitívne rozhodneme. Budeme tiež vedieť, či sa bude hrať play-out alebo nie," doplnil prezident ZOK-u Jozef Rusnák.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava