Na trnavskú pešiu zónu sa vrátia letné terasy

  • Spravodajstvo
  • 28. júna 2012, 14:21
  • Autor:SITA

TRNAVA – Na pešiu zónu v Trnave sa na budúci týždeň vrátia letné terasy reštaurácií a kaviarní. Po skončení prác na rekonštrukcii vodárenských sietí by si už vo štvrtok mohli svoje terasy rozložiť podnikatelia na strane radnice, asi v polovici júla aj na druhej strane Hlavnej ulice. Radnica eviduje zatiaľ šesť žiadostí o umiestnenie terasy.

Trnava na začiatku sezóny nepovolila ani jednu letnú terasu na pešej zóne z dôvodu rekonštrukcie vodovodu, ktorá sa postupne končí. "Na rozkopané časti dáme tenkú vrstvu asfaltu, aby bolo možné pešiu zónu aspoň dočasne bezpečne využívať. Práce na samotnej výmene povrchov pešej zóny začnú pravdepodobne až na budúci rok,“ povedal Pavol Tomašovič z Mestského úradu v Trnave.
Umiestnenie letných terás pôvodne schvaľovala mestská rada, počas rozkopávok prešla táto kompetencia z dôvodu operatívnejšieho rozhodovania na primátora Vladimíra Butka. Za prenájom pozemku pod letné terasy sa v Trnave platí v celom meste jednotne 20 centov za meter štvorcový a deň. Takéto prenájmy vlani priniesli do rozpočtu mesta takmer 38-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava