Riaditeľom polície v kraji bude opäť Stanko

  • Spravodajstvo
  • 27. júna 2012, 15:43
  • Autor:sita

TRNAVA – Bystrík Stanko sa 1. júla vráti na miesto riaditeľa polície v Trnavskom kraji. Rozhodol sa prijať ponuku ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý ho chce vo svojom tíme. Stanko to oznámil dnes na tlačovej besede vedenia mesta Trnava s dôvetkom, že vo funkcii prvého viceprimátora k tomuto termínu končí.

"Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojom živote, pretože mi mesto celkom prirástlo k srdcu. Dostal som ponuku od pána ministra Kaliňáka, ktorého si veľmi vážim ako ministra, aj ako človeka, ktorú som sa rozhodol prijať,“ povedal Stanko. Dodal, že bezpečnosť je pre občanov jednou z najdôležitejších vecí, preto vo funkcii krajského policajného riaditeľa urobí také kroky, aby polícia naozaj slúžila občanom. V kresle policajného riaditeľa vystrieda Imricha Puhu.

Mandát poslanca Mestského zastupiteľstva v Trnave si Stanko ponechá, z tejto pozície bude trvať na plnení predvolebných sľubov. Primátor Trnavy Vladimír Butko vymenuje na miesto prvého viceprimátora Kvetoslavu Tibenskú.

Bystrík Stanko pracoval viac ako dvadsať rokov v polícii, kde prešiel viacerými funkciami až po post krajského riaditeľa, ktorý zastával od 1. januára 2007 do konca augusta 2010. Vtedajší policajný prezident Jaroslav Spišiak jeho odvolanie zdôvodnil nezvládnutím bezpečnostnej situácie v Seredi. Stanko vzápätí odišiel do civilu. V komunálnych voľbách kandidoval s podporou strany Smer-SD na primátora Trnavy, skončil však až za kandidátom KDH Vladimírom Butkom. Stanko sa stal poslancom mestského zastupiteľstva a prvým zástupcom primátora.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava